Atatürk’ün Eski̇şehi̇r'i̇ i̇lk zi̇yaretinin 96. yıldönümünü

Atatürk’ün Eski̇şehi̇r'i̇ i̇lk zi̇yaretinin 96. yıldönümünü

Eskişehir Valisi Çelik, Atatürk’ün Eski̇şehi̇r'i̇ i̇lk zi̇yaretinin 96. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, "Eskişehir, Cumhuriyet kurulduktan sonra bu onuru hak etmenin gayreti içinde olmuştur. Bugün de hayatın bütün alanlarında cumhuriyete ve Atatürk’ün bıraktığı değerlere katkıda bulunma ve değer katarak gelecek nesillere aktarma çabası içindedir" dedi.

Atatürk’ün Eski̇şehi̇r'i̇ i̇lk zi̇yaretinin 96. yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Vali Çelik, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Haziran 1920'de Eskişehir'e ilk ziyaretiyle duyulan heyecanı, 96'ıncı yıldönümünde tüm Eskişehirlilerle birlikte bir kez daha yüreklerinde hissettiklerini kaydetti.

Atatürk kurtuluş mücadelesinin tüm yurtta yoğun olarak yaşandığı dönemde, İstanbul'dan sonra en çok Eskişehir'e ziyaretlerde bulunarak, milli mücadele için Eskişehir'in ve Eskişehirlilerin ne derece önemli olduğunu gösterdiğini ifade eden Vali Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran Mustafa Kemal Atatürk, Eskişehir'e de uğradığı yurt seyahatlerine çıkış nedenlerini Nutuk’ta 'Efendiler, saltanatın kaldırılması ve hilafet makamının yetkisiz kalışı üzerine, halk ile yakından temasa geçmek, halkın içinde bulunduğu psikolojiyi, düşünce ve eğilimlerini bir daha incelemek önem kazanıyordu. Bunun dışında Meclis, son yılına girmiş bulunuyordu. Bu konuda doğrudan doğruya halk ile görüşüp konuşmayı yararlı sayıyordum. Eskişehir'den başlayarak. Halkı uygun yerlerde toplayarak, uzun sohbetlerde bulundum' diyerek ve diğer veciz söylemleriyle de bizleri onurlandırmıştır. Eskişehir, Cumhuriyet kurulduktan sonra bu onuru hak etmenin gayreti içinde olmuştur. Bugün de hayatın bütün alanlarında cumhuriyete ve Atatürk'ün bıraktığı değerlere katkıda bulunma ve değer katarak gelecek nesillere aktarma çabası içindedir. Eskişehir, bu şerefli vazifeyi yapacak beşeri, iktisadi, kültürel, sanayi ve sosyal her türlü yeterliliğe sahiptir. Birlik ve beraberliğimizin yaratacağı sinerji, Eskişehir'imizin Türkiye'nin yarınlarına olan katkısını arttıracaktır. Büyük Önder Atatürk'ün Eskişehir'e ilk gelişinin 96. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler