Atatürk'e hediye edilen samur kürk Konya'da sergileniyor

Atatürk'e hediye edilen samur kürk Konya'da sergileniyor

Mardin'de düzenlenen törenle Mustafa Kemal Atatürk'ün şehre gelişinin 108. yıl dönümü anıldı. Törende, Mardin halkının Atatürk'ü karşılama coşkusu ve tarihi detaylar ön plana çıktı.

Mardin'de, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehre gelişinin 108. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı'nda düzenlenen törende, Vali Tuncay Akkoyun başta olmak üzere birçok önemli isim Atatürk heykeline çelenk sundu.

Törende, Mardin'in tarihi ve Atatürk'ün ziyaretiyle ilgili önemli detaylar paylaşıldı. Okay Yaşar Ortaokulu Öğretmeni Murak Cuci'nin yaptığı konuşmada, Mardin halkının İstiklal Harbi döneminde Atatürk'ü nasıl kucakladığı ve ona nasıl saygı gösterdiği vurgulandı. Atatürk'ün o dönemde Mardin'e "Albay" olarak gelişi ve ertesi gün "General" apoletleriyle paşa olarak karşılanışı, tarihi bir anekdot olarak paylaşıldı.

Ayrıca, o dönemde Mardin'in ileri gelenlerinin Atatürk'e sunduğu samur kürk hediyesinin hala Konya'daki Atatürk Müzesi'nde sergilendiği belirtildi. Tören, Okay Yaşar Ortaokulu öğrencisi Zeynep Nazlı Gülyer'in "O Kahraman" adlı şiiri okumasıyla son buldu.

Törene, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.