Atatürk sevgisini fabrika bahçesinde ölümsüzleştirdiler

Atatürk sevgisini fabrika bahçesinde ölümsüzleştirdiler

Eskişehir'de faaliyet gösteren bir fabrikanın Atatürk hayranı 3 ortağı, tesisin bahçesine 5 metre boyunda Atatürk heykeli diktirdi- Heykelin açılışı Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılında gerçekleştirildi- Fabrika ortaklarından Kesikbaş:

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de faaliyet gösteren bir fabrikanın ortaklarınca tesis bahçesine yaptırılan 5 metrelik Atatürk heykelinin açılışı Büyük Önder'in ebediyete intikalinin 78. yılında gerçekleştirildi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulu fabrikanın LANDE Endüstriyel Metal Ürünler Sanayi A.Ş ortaklarından Celalettin Kesikbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedarikçilerle beraber bin kişilik çalışanın ihracata yönelik üretim yaptığını söyledi. Ülkeye faydalı olmak için çalıştıklarını belirten Kesikbaş, şu değerlendirmede bulundu:

"Çalışanlarımızla ve yöneticilerimizle bu milletin kutsal değerlerine sahip çıkmak için çaba gösteriyoruz. Hangi görüşten olursak olalım, bugünlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Kurucu Önder Atatürk bu işin çimentosu. Bu kadar renge sahip bir ülkenin evlatlarını bir araya getiren en önemli çimento. Bu sebepten dolayı kendisinin heykelini bir sanayi bölgesinde kendi fabrikamıza konumlandırmak istedik. Amacımız ulusal birlik ve beraberliğe işçimiz ve işverenlerimizle katkıda bulunmaktır."

Kesikbaş, heykelin yapımıyla ilgili fikrin fabrika ortaklarından Göral Çatak'tan geldiğini anlatarak, "Heykel, Ankara'da yaklaşık bir haftada tamamlandı. Bu anlamlı günde açılışını gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz." diye konuştu.

Şirketin Genel Müdürü Reyhan Ekşi de 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları anımsattı. Bazı değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Ekşi, "Bunun bilincinde olan insanlarız. Umarım herkes bu bilince sahip olur. Bütün milletimizin içinde Atatürk sevgisi var. Biz sadece organize sanayide olmayan bir şeyi yaptık. Bundan gurur duyuyoruz. İnşallah herkese örnek olur." sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :