Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Türkiye'deki terör saldırısı Arap basını ve toplumunda geniş yankı uyandırırken, sosyal medyada destek içerikli mesajlar paylaşıldı

DOHA (AA) - Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısından sonra Arap basını ve sosyal medyada Türkiye ile dayanışma içerikli yayınlar yer aldı.

Merkezi İngiltere'de bulunan El-Arabi el-Cedid gazetesinde yayımlanan habere göre, Arap dünyasındaki sosyal medya kullanıcıları, saldırı sonrası Türkiye ile dayanışma amacıyla sosyal paylaşım ağı Twitter'da, Arapça #Türkiye_Yalnız_Değildir etiketiyle destek mesajları paylaştı.

Türkiye ile dayanışmak amacıyla oluşturulan etiket, uzun süre liste başında kalırken, haberde Arap toplumunun bu kampanyayla terör saldırısına maruz kalan Türkiye'nin yanında olduğu yönünde mesaj verdiğine dikkat çekildi.

Arap dünyasının önde gelen isimleri de bu etiket altında Türkiye'ye destek mesajları yazdı. Haberde, bu kişilerden birkaçı şu şekilde sıralandı:

Suudi Arabistanlı Vaiz Muhammed el-Ureyfi:

"Türkiye'deki kardeşlerime taziyelerimi sunuyorum. Allah, bizi ve onları şerlilerin ve sinsilerin şerrinden korusun. Kötü niyet sahibine döner."

Kuveytli Şair Ahmed el-Kinderi:

"Kalbimizle ve aklımızla sizinleyiz. Sizin Suriyeli, Iraklı ve tüm ezilen kardeşlerimize yaptığınız ev sahipliğini, ezilenlerin yanında duruşunuzu asla unutmayacağız."

Filistinli siyasetçi ve yazar Azzam Et-Temimi:

"İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nda hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve yaralananlara acil şifalar dilerim. Saldırıyı gerçekleştiren ve arkasındakiler ise Allah onlardan intikam alsın."

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği:

"Türkiye haktan yana olduğu için hem içeriden hem de dışarıdan hedef alınıyor. Atatürk Havalimanı'na yönelik saldırıyı yapan, arkasında duran ve destekleyenlerin hepsi korkak ve suçlu teröristlerdir."

- Katar'ın Türkiye'ye "destek ve kınama" mesajı manşetlerde

Katar Dışişleri Bakanlığının dün gerçekleşen terör saldırısına ilişkin "Her türlü ahlaki değer ve insani prensiplerle çelişen ve sivilleri hedef alan bu korkak saldırıyı kınıyoruz" açıklaması, ülkenin bütün gazetelerinde manşetten verildi.

Ülkede en çok okunan Eş-Şark, Er-Raye ve El-Arab gazeteleri, saldırıyı "Katar, Atatürk Havalimanı'na yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor" manşetiyle verirken, El-Vatan gazetesi de haberi "Atatürk Havalimanı'nda patlama...Katar, Türkiye ile dayanışma içerisinde" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Öte yandan Suudi Arabistan'da yayın yapan Er-Riyad ve El-Vatan gazeteleri haberi, terör saldırısında kendi ülke vatandaşlarının yaralandığı bilgisiyle yayımladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :