Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

İİT Genel Sekreteri Medeni: "Terör saldırısı, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarını hedefliyor" "İİT, Türkiye ile bu kritik ve acı durum karşısında olayın sorumlularının tespit edilmesi ve terörle mücadele konusundaki tüm samimi çabalarında dayanışm

CİDDE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Emin Medeni, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınayarak, bunun Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını hedeflediğini belirtti.

İİT Genel Sekreteri Medeni, yayımladığı yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını şiddetle kınadı.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Türk halkına ve hükümetine taziyelerini sunan Medeni, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Medeni, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Terör saldırısı, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarını hedefliyor. İİT, Türkiye ile bu kritik ve acı durum karşısında olayın sorumlularının tespit edilmesi ve terörle mücadele konusundaki tüm samimi çabalarında dayanışma içinde olduğunu ve desteğini yineliyor."

Bu hain terör eyleminin din, ahlak, örf ve ramazan ayının hürmetiyle bağdaşmadığını vurgulayan Medeni, İİT üyelerine, güvenlikleri ve istikrarları için ciddi bir tehdit oluşturan terör felaketiyle mücadelede, koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla ortak çaba sarf etmeleri çağrısı yaptı.

Medeni, uluslararası topluma da terörle mücadelede iş birliği ve dayanışma çağrısında bulunarak, İİT'nin terörle mücadele konusunda uluslararası girişimlere bağlı olduğu, bu çerçevede koordinasyonu ve ortak çalışmayı sürdürme konusunda hazır olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :