Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Bursa ve Çanakkale'deki bazı sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar saldırıyı kınadı

BURSA/ÇANAKKALE (AA) - Bursa ve Çanakkale'deki bazı sivil toplum örgütleri ile kurum ve kuruluşlar, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınayan mesaj yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, mesajında, terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Atatürk Havalimanı'nda alçakça gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyoruz ve çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesinin ve yaralanmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kolaylı, teröristlerin ve arkasındaki karanlık güçlerin haince saldırılarının hedefine ulaşamayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda terör eylemini yaşamanın acısı içindeyiz. Masum halkı ve güvenlik güçlerimizi hedef alan hain saldırıları lanetliyor, şiddetle kınıyoruz. Bu zor günleri ülke olarak dayanışma içinde atlatacağımıza inanıyorum. Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Türkiye'nin bir kez daha hain terör saldırısıyla sarsıldığını belirtti.

Bu kez her milletten insanın bulunduğu Atatürk Havalimanı'nda kalleşçe gerçekleştirilen terör saldırısının çok sayıda masum insanı hayattan kopardığını vurgulayan Gökhan, "Lanetliyoruz terörü, lanetliyoruz ülkemizi kan gölüne çevirip, yaşama sevincimizi örseleyenleri. Ne kadar yorulsak da söylemekten bir kez daha başımız sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer de bebek, çocuk dahi ayırt etmeden sivillere acımasız şekilde ateş açan, ayrım yapmadan öldüren, insanların hayatlarını tarumar eden bu vahşi zihniyetin hangi inançta mevcut olduğunu sordu.

"Bunu yapanları, hangi inanca mensup olanlar mazur görebilir?" ifadesini kullanan Acer, şunları kaydetti:

"Bu ülkeyi dize getirmek için bütün değerleri hiç sayan terör odaklarının karşısında, hangi düşünceye ve inanca sahip olursak olalım, beraber durmalıyız. Bir kez daha gerçek kimliklerini ortaya koyarak İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, onlarca sivili katleden, onlarcasını yaralayan bu şer odaklarını lanetliyorum. Şehitlerimize ve hayatını kaybeden sivillere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker de huzur, kardeşlik ve barış ayı ramazanı kana bulayan, insani bütün değerleri hiçe sayan İstanbul ve Diyarbakır'daki hain terör odaklarının saldırılarını kınadığını belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Uludağ Üniversitesi Senatosu açıklamasında da "Huzur ve güven, birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız bu mübarek günlerde temiz vicdanımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz, şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimiz, inanç ve değerlerine sahip olduğu sürece kökü dışarıdaki bu mihrakların tarih içindeki şanlı yürüyüşümüze hiçbir etkisi olmayacağına olan inancımız tamdır." denildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler