Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

YASED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem: -"Küresel bir tehdit olan terör ile mücadelenin uluslararası dayanışma içinde ve kararlılıkla sürdürülmesi gerek"-ASKON Genel Başkanı Koca: -"Uluslararası kamuoyu da terörün bataklığını kurutmaya yönelik samimi bir birl

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, küresel bir tehdit olan terör ile mücadelenin uluslararası dayanışma içinde ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.

İş dünyasından yapılan açıklamalarla Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı kınandı.

Erdem, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen alçak terör saldırısının sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın huzur ve güvenliğini hedef aldığını dile getirdi.

Maalesef bu elim olayın birçok masum insanın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına sebep olduğunu anımsatan Erdem, bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilediklerini kaydetti.

Erdem, küresel bir tehdit olan terör ile mücadelenin uluslararası dayanışma içinde ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin istikrarına ve geleceğine duyduğumuz güveni bir kez daha vurgulayarak bu elim saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Terörle küresel ölçekte topyekun mücadele"


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) yapılan açıklamada, terörün bir kez daha cani bir eylem gerçekleştirdiği belirtilerek, "Dün gece İstanbul Atatürk Havaalanı’nda masum insanlar bu alçak saldırıda yaşamlarını yitirdi. Bu hain terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının acısını en derinden paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun." ifadeleri kullanıldı.

Son dönemde üzülerek şahit olunan tüm insanlık dışı saldırılar gibi bu saldırın da Türkiye ve uluslararası toplumun huzurunu, demokratik ve açık toplum düzenini hedef aldığı aktarılan açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Ülkemizin doğrudan kalbine yöneltilmiş bu hain saldırı, terörle küresel ölçekte topyekun mücadele ihtiyacının önemini ve aciliyetini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu çerçevede, terörün nereden geldiğinden ve yönteminden bağımsız olarak, terörle mücadelede ve teröre kaynaklık eden sorunların çözümünde bölgesel ve uluslararası çabaların ve iş birliğinin kararlı bir şekilde artmasını bekliyoruz. Şiddet ve teröre karşı toplumumuzun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade, terörle mücadelede Türkiye'nin en büyük varlığı olmaya devam edecektir."


- "Birliğin ve dirliğin daha da çok güçlendirilmesi gerek"


Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Atatürk Havalimanı'nda terörün tipik sinsi vahşet operasyonunun bir defa daha devreye girdiğini, aralarında bebeklerin de bulunduğu sivil vatandaşları hedef aldığını dile getirdi.

"İnsan bile diyemeyeceğiz lanetli kafalar tüm ilkesel standartların dışına çıkarak havaalanını kana bulamışlardır. Bunu sivilleri hedef alarak da en alçak bir şekilde yapmışlardır." diyen Koca, bu tarz sinsi vahşet operasyonlarının gayesi açık iken, ülke üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan bu oyuna karşı milletçe daha yüksek bir sesle kararlılığın ortaya koyulması, birliğin ve dirliğin daha da çok güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Koca, şunları da kaydetti:

"Uluslararası kamuoyu da şunu çok iyi bilmeli ki, bugün Türkiye'de bu terör taşeronluğunu yapanlar yarın hizmet aldıklarının buyrukları doğrultusunda başka yerlerde de vahşi operasyonlarını gerçekleştireceklerdir. Bu gerçeklerden hareketle, uluslararası kamuoyu da terörün bataklığını kurutmaya yönelik samimi bir birliktelik içinde Türkiye ile iş birliğine girmelidir. Bu samimiyet ve birliktelik olduğu sürece terör belası ile baş edilebilecektir. Bu düşünceler içinde bebeklerin ve sivillerin hedef alınarak yapılan bu alçak saldırının kurbanlarına Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, acılı ailelere ve yüce milletimizin başı sağ olsun dileklerimizi iletiyor ve terörü bir kez daha lanetliyoruz."


- "Alçak terör saldırısını lanetliyoruz"


Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen alçak terör saldırısını lanetlediklerini bildirdi.

Yaralananlara acil şifa, şehitlere Allah'tan rahmet, acılarını yürekten paylaştıkları yakınlara da başsağlığı dileyen Güral, milleti, devleti ve ekonomiyi hedef alan terör saldırılarına karşı dimdik ayakta olduklarını bir kez daha belirtmek istediklerini vurguladı.

Güral, süregelen hain saldırılara karşı üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını, istiklali ve vatanı koruyacaklarını bir kez daha vurguladıklarının altını çizdi.

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen hain saldırıları nefretle kınadıklarını, teröristleri ve terör destekçilerini lanetlediklerini bildirdi.

Hayatını kaybeden tüm terör şehitlerine Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dilediklerini aktaran Sevim, şunları kaydetti:

"Terörü normalleştirme gayretlerini ve ülkemiz insanlarına terörle yaşamaya alışmalarını öneren zihniyeti de en az teröristler kadar tehlikeli bulduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Her zamankinden daha güçlü bir birlik ve beraberlik arzusu ile ülkece kenetlenerek ve aydınlık bir Türkiye yolunda asla yılmadan çalışmaya devam ederek, teröristlere en iyi cevabı vereceğimize inanıyoruz. Terör ülkemizin kaderi değil ve asla da olmayacak. Milletimizin başı sağ olsun."


- "Bu zor günlerden daha da güçlenerek çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın"


Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, Türkiye'nin korkuyla yoğrulmaya çalışılan bir ülke olmadığını ve olmayacağını belirterek, "Bizim hamurumuzda cesaret var, sevgi var, birlik var, beraberlik var. Bu zor günlerden daha da güçlenerek çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir ve bu hainler dün olduğu gibi bugün de en ağır şekilde cezalandırılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısının insanlık değerlerine, barışa ve huzura yapıldığı kadar, İstanbul'un kimliğine de yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu bildirdi.

Bu vahşi terörün aynı zamanda medeniyetler ve kültürlerin başkenti olan İstanbul'u başka bir kimliğe dönüştürme çabası olduğunu aktaran Bahçıvan, "Fakat buna asla muvaffak olamayacaklar. Millet olarak acımız büyüktür. Birlik, beraberlik ve dayanışmaya bu acılı günlerde daha fazla önem vermeliyiz. Masum insanların vefatına ve yaralanmasına sebep olan bu saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :