Ata Dedeler davası sanıkları beraat istedi

Ata Dedeler davası sanıkları beraat istedi

"Ata Dedeler" olarak bilinen, kendilerini devletin sözde, "ticari istihbarat ayağı" olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 43 sanığın yargılandığı davaya Ankara 5.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Mahkeme başkanı dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından sanıklara söz verdi. Gelinen aşamada suçsuz olduğunun ortaya çıktığını savunan Hidayet K. şunları aktardı:

"2018 tarihinin Eylül ayında adı geçen oluşuma katılmam için teklif geldi. Buna da eşimin cep telefonundan imaj alınarak bakılabilir. Bunların hepsi çözülecek ve 400 kişinin bir kadın tarafından nasıl dolandırıldığı ortaya çıkacak."

Tutuksuz sanık Bahtiyar Ç. de Samsun'da ki kuyumcunun tanık olarak dinlenmesini talep ederek, "Bana verildiği iddia edilen 4 kilogram altınla ilgili Samsun'da bulunan kuyumcunun tanık olarak dinlenmesini mahkeme heyetinden talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sanık Ali E. de mağdur olduğunu iddia ederek, beraatını talep etti. Sanık Salice F. ise dolandırıcı olmadığını, diğer sanıklarla olan yazışmalarının ve fotoğraflarının telefonunda mevcut olduğunu gerekirse mahkemeye verebileceğini söyledi. Hidayet K.'nin ifadelerini kabul etmediğini söyleyen Salice F. "Burada herkes birlik olmuş bir kadını suçluyor. 14 ay cezaevinde yattım. Çocuğumun sağlık problemleri var. Beraatımı talep ediyorum" diye konuştu.

Sanık avukatları da müvekkilleri hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını talep etti. Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, eksik hususların giderilmesi için ilgili kurumlara müzekkere yazılmasına karar verdi. Sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmeden mahkeme, bir sonraki celseyi 20 Mayıs 2024'e erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.