Asya - Afrika Gençlik Şenliği başladı

Asya - Afrika Gençlik Şenliği başladı

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu:- "(Asya Afrika Halkları Topluluğu) Bu topluluk ekonomik varlığı dünya ticaretinin yaklaşık yarısına karşılık geliyor. Kalkınma, Asya - Afrika ülkelerinin öncelikli görevidir"- Mozambik Milletvekili Matos:- "Afrika'nın Çin

PEKİN (AA) - Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu Yüençao, Asya - Afrika Halkları Topluluğu'nun ekonomik varlığının dünya ticaretinin yaklaşık yarısına karşılık geldiğini hatırlatarak, "Kalkınma, Asya Afrika ülkelerinin öncelikli görevidir" dedi.

Başkent Pekin'deki Büyük Halk Salonu’nda düzenlenen ve Asya- Afrika'dan yaklaşık 4 yüz davetlinin katıldığı 1. Asya - Afrika Gençlik Şenliği'nin açılış töreninde Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu, söz konusu ülkelerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Liu, törende yaptığı konuşmada "Asya - Afrika halkları Endonezya’nın Bandung kentinde geçen yıl düzenlenmiş olan Asya-Asya Zirvesi'nde olduğu toplantıda yakalanan dayanışma ruhunu güçlendiriyor. Bugün Asya Afrika halkları bu dayanışmayı daha ileri bir aşamaya taşıyarak, dostluğu pekiştiriyor, işbirliğini teşvik ediyor, ortak hedeflerine ulaşmak için gayret ediyorlar." dedi.

Asya - Afrika ülkeleri arasında teknoloji ve inovasyon konusunda işbirliği yapmanın, topluluğu kalkındırdığını belirten Liu, şu ifadeleri kullandı:

"Asya, Afrika ülkelerinin nüfusu dünyanın toplam nüfusunun 4’te 3’ünü oluşturuyor ancak bu topluluk ekonomik varlığı dünya ticaretinin yaklaşık yarısına karşılık geliyor. Kalkınmak Asya ve Afrika ülkelerinin öncelikli görevidir. Çin, Asya ile Afrika halklarının kalkınması için geniş kapsamlı gelişim hamlelerini sağlamak amacıyla bir kuşak bir yol projesini öneriyor."

Mozambik Parlamentosu'ndan Milletvekili Edmundo Galiza Matos ise "Afrikalılar olarak bizim bu toplantıdan beklentimiz gün be gün kalkınmanın yaşanmasıdır. Bunun da Çin ve Afrika arasında dostluk ve işbirliği zemininde olacağına inanıyoruz." dedi. Matos, Afrika'nın Çin’in sanayisini destekleyecek ham maddesi olduğunu söyledi.

Matos, Afrika'nın Çin’in sahip olduğu teknolojiye, altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyduğunu, Çin’in Afrika’yı keşfetmesi ve yatırımlarını bu şekilde yönlendirmesini istediklerini kaydetti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de tören için gönderdiği mesajında, Asya Afrika Gençlik Şenliği katılımcılarına en samimi hoş geldin dileklerini iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :