ASÜ'de sertifika töreni düzenlendi

ASÜ'de sertifika töreni düzenlendi

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜSEM) tarafından düzenlenen "Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikalı...

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜSEM) tarafından düzenlenen "Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikalı Eğitim Programı"na katılan 13 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2000'li yıllardan itibaren gönül coğrafyası diye adlandırılan ülkelerle yeni gönül köprüleri kurmaya başladığını, bunun önemli bir parçasının da, üniversitelerin öğrenci değişim programları olduğunu söyledi.

Yabancı öğrencilerin Türkiye ve Aksaray'ı tercih etmesinin önemli olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"ASÜ yaklaşık 5 yıldır yabancı öğrenci alıyor. Bugün 30 civarında ülkeden 900'e yakın yabancı öğrenci üniversitemizde eğitim görüyor. Bu sayı da gittikçe artmakta. Bu nedenle öğrencilerimizin dil sorununu çözmelerine katkı sunmak için programlar düzenliyoruz. Yabancılara Türkçe öğretmek, Türklere Türkçe öğretmekle aynı şey değil. Düzenlenen bu ve benzeri sertifika programları, alanda yaşanan sorunun aşılabilmesine de olanak sağlıyor. Benzeri çalışmalara önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyor, aldıkları sertifikaların mesleki gelişimlerine önemli değerler kazandırmasını diliyorum."

Konuşmanın ardından 13 kursiyere sertifikaları verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :