"Astsubaylar Hazırlama Okuluna" girişlerinin 40. yılında buluştular

"Astsubaylar Hazırlama Okuluna" girişlerinin 40. yılında buluştular

Çankırı'daki "Astsubay Hazırlama Okulu"na 1966 yılında giren astsubaylar, okula girişlerinin 40. yılında kentte buluştu

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'daki "Astsubay Hazırlama Okulu"na 1966 yılında giren astsubaylar, okula girişlerinin 40. yılında kentte buluştu.

Astsubay okuluna girişlerinin 40. yılı dolayısıyla düzenlenen organizasyonla kentte bir araya gelen 130 sınıf arkadaşı, şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezerek hasret giderdi.

Eski okullarının yerinde bulunan 28. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığını ziyaret eden grup daha sonra Buğdaypazarı Medresesi, Taş Mescit ve Çankırı Kalesini gezerek fotoğraf çektirdi.

Dönemin öğrenci başkanı olan Duran Yadigar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1979 yılında mezun olduktan sonra zamanla kopmalar, ayrılmalar olduğunu söyledi.

Okula girişin 40. yılı dolayısıyla toplandıklarını belirten Yadigar, "Bu gelişimizle okulumuz gezdik. Çocukluk hatıralarımıza döndük. 16-17 yaşlarını tekrar tazeledik. Çankırı Belediyesinin şu anda organize ettiği bir program dahilinde de şehri geziyoruz. Bu gezide Çankırı'da 3 yıl yaşadığımız halde, bu ölçekte şehirde kültürel zenginliğin olduğunun farkında olmadığımızı gördük." dedi.

Duygusal bir buluşmanın yaşandığını aktaran Yadigar, "Devre arkadaşlarımızla duygusal anlar yaşadık, yaşıyoruz. O dönemdeki Çankırı ile bu dönemdeki Çankırı aynı değil. Tarihi özellikleri ile gelişmiş, zenginleşmiş bir Çankırı var. Çankırı'nın büyük bir turizm potansiyeli olduğunu gördük. Biz böyle bir yerde okumuşuz ama o günlerde farkında değildik. Bugün farkına vardık. 40 yıl öncesi çocuksu duygularla geldiğimiz bu şehirde bulunmaktan mutluluk duyduk." diye konuştu.

Yadigar, 1976 yılında okula başladıktan sonra 3 yıl öğrenci başkanlığı yaptığını kaydetti.

Kadir Celal Ursavaş ise 2015 yılında devre arkadaşları ile bu yıl bu geziyi organize ettiğini dile getirdi.

Çankırı Belediyesi ve Garnizon Komutanlığının bu buluşmada kendilerine büyük destek verdiğini hatırlatan Ursavaş, "Biz, 1976 yılında askeri okula başladığımızda Çankırı'nın nüfusu 20 bin civarındaydı ama bugün Çankırı'nın nüfusu 80 bin. Bu şehri onlarda 40 yıl sonra gezmekten büyük mutluluk duyuyorlar." ifadelerini kullandı.

İbrahim Seymenoğlu da yıllardır bir araya gelmek için çalıştıklarını ifade ederek, buluşmanın bugünlere nasip olduğunu kaydetti.

Askeri okulda okurken öğrencilerin şehri tanıma noktasında eksiklikleri olduğunu belirten Seymenoğlu, "1979'da mezun olduktan sonra bu arkadaşlarımızın Çankırı'yı tanıma noktasında eksiklikleri vardı. Arkadaşlarımızın kimisi gazi kimisi de şehit oldu. Biz de emekli olanlarla irtibata geçerek bu organizasyonu düzenledik." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler