Astana EXPO 2017 Fuarında Kazakistan'ın standına büyük ilgi

Astana EXPO 2017 Fuarında Kazakistan'ın standına büyük ilgi

Kazakistan standını bir haftada 20 bin kişi ziyaret etti- Astana EXPO 2017 Ulusal şirketi Departman Müdürü Tusubekova:- "Yenilenebilir enerji alanındaki interaktif görselleri içeren Nur Alem standı, bilimsel araştırmalar hakkında önemli bilgileri içeriyor

ASTANA (AA) – ALİİA RAİMBEKOVA – Astana EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı'nda Kazakistan’ın ulusal standı, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Standı bir haftada 20 bin kişi ziyaret etti.

Başkent Astana’da 10 Haziran’da açılan fuarda Kazakistan'ın ulusal standı "Nur Alem", küre şeklindeki mimarisi ve içeriğiyle dikkati çekiyor.

Yaklaşık 5 bin metrekare alanda kurulu stant, 8 kattan oluşuyor ve Kazakistan'ın yenilenebilir enerji potansiyeli ile kültürel değerlerini içeriyor.

Standın birinci katında Kazak halkının gelenekleri, tarihi ve bozkır hayatı görsel efektlerle anlatılıyor.

Diğer katlarda da Kazakistan’ın enerji potansiyelini yansıtan güneş, su, biyokütle, rüzgar ve uzay enerji görselleri yer alıyor. Ayrıca uluslararası araştırma merkezlerinin güneş enerjili arabaları da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Standın en üst katında 2030 yılına kadar dünyanın akıllı şehir listesine girmeyi hedefleyen başkent Astana’nın maketi yer alıyor. Geleceğin şehri adı verilen maket, şehrin güneş, rüzgar ve başka enerji kaynaklarından enerji üretme çözümleri hakkında bilgi veriliyor.

- 28 ulusal enerji projesi

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketinin stanttan sorumlu Departman Müdürü Zarina Tusubekova, yaptığı açıklamada, stantta Kazakistanlı bilim adamlarının yenilenebilir enerji alanında yaptıkları en iyi 28 projenin yer aldığını belirtti.

Tusubekova, “Yenilenebilir enerji alanındaki interaktif görselleri içeren Nur Alem standı, bilimsel araştırmalar hakkında önemli bilgileri içeriyor ve bilim laboratuvarı olarak hizmet verebilir.” dedi.

Kazakistan ulusal standının yoğun ilgi gördüğüne işaret eden Tusubekova, bir haftada standı 20 bin kişinin ziyaret ettiğini aktardı.

Tusubekova, ziyaretçiler için bilimsel interaktif çalışmaların yanı sıra kültürel eğlence programlarının da hazırlandığına dikkati çekerek, fuar boyunca Cirque du Soleil grubunun gösterileri ile dünyaca ünlü şarkıcıların katılımıyla konser vereceğini dile getirdi. Tusubekova, ziyaretçilerin fuara katılan 115 ülkenin de kültür ve enerji alanındaki çözümleri hakkında tanışma imkanı bulacaklarını sözlerine ekledi.

10 Eylül'e kadar devam edecek fuarı yaklaşık 5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarı ziyaret etmek için Kızılorda eyaletinden gelen Külşat Jılkıbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinin dünya çapındaki önemli ve tarihi bir etkinlik düzenlediğini belirtti.

Ulusal standı gezmekten keyif aldıklarını aktaran Jılkıbay, ülkesinin yenilenebilir enerji potansiyeli hakkında detaylı bilgi aldığını söyledi.

Jılkıbay, “Fuarın ülkemizin geleceği ve kalkınması için önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler