Askeri okullarda FETÖ'cu zulmü

Askeri okullarda FETÖ'cu zulmü

FETÖ'cu subay ve astsubayların kendilerinden olmayan askeri okul öğrencilerine yaptıkları işkence ve baskı gün yüzüne çıkıyor- 2009 yılında Kara Harp Okulundan ayrılmak zorunda kalan Ürkmez: "Bize baskı yapan subayların 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gö

GAZİANTEP (AA) - ADSIZ GÜNEBAKAN - FETÖ'cu subay ve astsubayların kendilerinden olmayan askeri okul öğrencilerine yaptıkları zulmün detayları ortaya çıkıyor.

FETÖ'cu komutanlar, askeri lise ve harp okullarında kendilerinden olmayan binlerce vatansever öğrencilere baskı yaparak, ordudan ayrılmak zorunda bıraktı.

Severek gittiği askeri okuldan ayrılmak zorunda kalan Gaziantepli Yahya Ürkmez de, o dönem yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Işıklar Askeri Lisesinin ardından Kara Harp Okuluna geçen Ürkmez, FETÖ'cu subayların baskısı nedeniyle 2009'da eğitimini bırakmak zorunda kaldı. Memleketine döndüğünde üniversite sınavlarına hazırlanan Ürkmez, şimdi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesinde eğitim görüyor.

Ürkmez, vatan ve millet sevgisiyle 2004 yılında iyi bir dereceyle Işıklar Askeri Lisesi kazandığını söyledi.

Buradaki eğitiminin ardından Kara Harp Okuluna geçtiğini anlatan Ürkmez, "İntibak eğitiminden başlayarak bana ve bazı arkadaşlarımıza psikolojik harp uyguladılar. Bunu sürekli aynı subaylar yapıyordu. Bizi gece kaldırıp sabahlara kadar eğitim yaptırdılar. Bizi sıraya dizip su atıp sonrada toprak atarak 'al sana pasta' diyorlardı. Bunu da aynı sınıfımızda olan ancak kendilerinden olan öğrencilere yaptıyorlardı. Bizler devletimize ve milletimize bağlı insanlardık, hatta Ahmet Altan adlı arkadaşımızın babası teröristlerce şehit edilmişti. O kardeşimize de acımadan işkence yaptılar." diye konuştu.

Ürkmez, yapılanların, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki emir komutadan değil de başka bir güç tarafından gerçekleştirildiğini anlayınca üst komutana şikayet etmeye karar verdiklerini vurguladı.

- "Ayrılmamızı istercesine tepki gösterdiler"

Dönemin tabur komutanı yarbay Ali Kalyoncu'ya durumu anlattıklarını ifade eden Ürkmez, şöyle konuştu:

"Ona, özellikle bizim hedef alındığımızı söyledik ama her seferinde 'tesadüf' olduğunu söyledi. Başka komutanlara gittiğimizde benzer cevaplar aldık hatta ayrılmamızı istercesine tepki gösterdiler. En son Menteş kampında bizi ellerimizde tüfeklerle dibi çamur olan zor bir bölge soktular. Tüfeklerimiz paslandı, onlara bakım bile yaptırmadılar. Daha sonrasında ailemle görüştüm. Annem, bu olayların TSK ile alakalı olmadığını, paralel yapının artık bana rahat vermeyeceğini söyleyerek okulu bırakmamı söyledi. Allah'a hamdolsun tıp fakültesi öğrencisiyim, asker olarak değil belki ama doktor olarak memleketime hizmet edeceğim. Bize baskı yapan subayların 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınanlar arasında olduğunu gördük."

- "Kendi adamlarının hatalarını örtbas ediyorlardı"

Sınav dönemlerinde kendilerinden olmayan öğrencilerin başarısız olması için gece yarılarında görev verildiğini belirten Ürkmez, kendilerinden olanlara ise soru cevaplarının verildiğine şahit olduklarını dile getirdi.

FETÖ'cü subayların, kendilerinden olanları mezun etmek için her türlü desteği sağlandığına işaret eden Ürkmez, "Bizi engellemek için de ellerinden geleni yaptılar. Kendi adamlarının hatasını gördüklerinde onu örtbas ediyorlardı. O dönem Kara Harp Okulunda takım komutanı olan 'üsteğmen Erol' vardı. Darbe girişimi sırasında halkımızın üzerinde tank sürenlerden birisiydi. Bu kişi bize mobbing uygulayan subaylardan birisiydi. Bunlarda Allah korkusu yok, hala uyuyan hücreleri var. Milletimiz için hepsinin temizlenmesi gerek." dedi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :