Askere gideceklere celp uyarısı

Askere gideceklere celp uyarısı

Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerine kayıtlı 1994 ve daha yaşlı doğumlu asker adaylarının sevklerinin 3-8 mayıs ve 18-20 Hazıran tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.Beyşehir...

 Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerine kayıtlı 1994 ve daha yaşlı doğumlu asker adaylarının sevklerinin 3-8 mayıs ve 18-20 Hazıran tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Beyşehir Askerlik Şubesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerine kayıtlı 1994 ve daha yaşlı doğumlu, yerli ve yabancı yükümlülerden birinci grupta yer alanlar 3-8 Mayıs, ikinci gurupta yer alanlar ise 18-20 Haziran tarihleri arasında Beyşehir Askerlik Şubesine gelerek sevklerini yaptıracaklar.

Bu yükümlülere sevk evraklarının belirtilen tarihler arasında verileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sevk için yükümlüler yanlarıda nüfus cüzdanı aslını getirmeleri gerekmektedir. Sevk için Askerlik Şubesine başvurmayanlar, 1111 sayılı askerlik kanununun ilgili maddelerine göre cezalı duruma düşeceklerinden konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi yükümlülelirin menfaatleri gereğidir. Askerlik Şubesi tarafından yükümlülerin, şubede mevcut adreslerine sevk için çağrı tebligatı çıkarılmayacaktır. Yükümlülerin, sevk çağrı pusulası beklemeksizin şubemize başvurması gerekmektedir. Şubesiz askere sevk (e-sevk) işlemleri ise e-devlet kapısından 18-30 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılabilecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı