"Asker kışlaya dedikçe daha çok ateş ettiler"

"Asker kışlaya dedikçe daha çok ateş ettiler"

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Çengelköy'de vurulan Mustafa Uygun:"Vatan hainleri, ordu kışlaya gibi sözler söyledim. Bunun üzerine daha çok sıktılar" - "Önümdeki adam vurulmuş, sonra ben onun yerine geçiyorum. Çanakkale'de şehit olan askerin yerine bi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Çengelköy'de vurulan Mustafa Uygun, "Vatan hainleri, ordu kışlaya gibi sözler söyledim. Bunun üzerine daha çok sıktılar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'de istasyon şefi olarak çalışan 42 yaşındaki iki çocuk babası Mustafa Uygun, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

İş dönüşü, Çengelköy'de darbe yanlısı askerlerin yolu kapattığını gören Uygun, "Üsküdar'da iki uçağın alçak sorti yaptığını gördüm. O zamana kadar darbe olduğuna dair bir fikrim yoktu. Çengelköy'e kadar geldik. Yanımda bir kişi daha vardı. Bizi benzincinin orada bıraktı. Önde 2 polis aracı vardı. Yolun kapalı olduğunu gördük. Arkada askeri araçlar vardı. İlerlemeye devam ettik. İnsanlar sokağa çıkmıştı, ben de onların arasına katıldım. O anda kurşun seslerini duymaya başladım. Asker olduğunu anladığım kişiler, polis karakolunu tarıyorlardı. Üç asker polis karakoluna, bir asker de bizim olduğumuz tarafa ateş ediyordu." diye konuştu.

- "Milletin parasıyla alınan silahlarla millete ateş edildi"

Uygun, geniş gövdeli bir ağacın arkasına saklandıklarını dile getirerek, "Askerlere, 'Siz kalleşsiniz, neden ateş ediyorsunuz?' dedim. Milletin parasıyla alınan silahlarla millete ateş edildi. Terörle mücadelede Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) omuz omuza mücadele veriyor. Bizim için gurur kaynağıydı. 'Elindeki silahın, kurşunun parasını biz veriyoruz. Bize karşı mı sıkıyorsun? Vatan hainleri, ordu kışlaya gibi sözler söyledim. Bizim bu sözlerimiz üzerine daha çok sıkmaya başladılar." ifadelerini kullandı.

Kalabalığın artmasıyla daha güvenli bir yere gitmek istediğini, bu sırada önünde bir kişinin vurulmasını gördüğünü aktaran Uygun, kendisinin de o yöne doğru ilerlediğini kaydetti.

"Ara sokakta 30-35 yaşlarında bir asker beni vurdu"

Uygun, ara sokakta 30-35 yaşlarında bir asker gördüğünü belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başında operasyon beresi vardı, miğfer yoktu. Ben arkamdaki arkadaşlara 'burada asker var, bu tarafa gelin' der demez beni vurdu. Yere düştüm ve kelime-i şehadet getirmeye başladım. Kimse yanıma gelemedi o sırada. Birisinin askere, 'yaralanan var, ne sıkıyorsunuz' gibi şeyler söylediğini hatırlıyorum. Bir süre sonra oranın gençleri geldi. 'Muhtarın bahçesine götürelim' dediler. Beni muhtarın bahçesine götürdükten bir süre sonra bir araca bindirdiler. İlk önce Ümraniye Erdem Hastanesi'ne gittik. Burada ufak bir tedavi gördüm. Kurşunu da burada çıkardılar."

Daha sonra Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini anlatan Uygun, omuriliği zedelendiği için iki kez ameliyat olduğunu, yaklaşık 9-10 gün yoğun bakımda kaldığını söyledi.

Uygun, servise çıktıktan sonra da Erenköy Fizik Tedavi Merkezi'ne yönlendirildiğini aktararak, burada bir ay fizik tedavi göreceğini ifade etti.

"20-30 yıl önce bu adamın münafık olduğunu düşünüyordum"

FETÖ ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Uygun, "Ben oldum olası hiçbir zaman bu FETÖ'cüleri sevmedim. Yeni süreç değil, 20-30 yıl önce ben bu adamın münafık olduğuna inanıyordum. Halkın, devlete ve millete omuz vermesini kesinlikle takdir ediyorum. Onlarla o sırada beraber olmaktan da gurur duyuyorum. Geçmişte rahmetli Erbakan Hoca'yı desteksiz bıraktık ama bu sefer kimseye pabuç bırakmayacağız. Bir yerde 'dur' demek gerekirdi. 'Dur' da denildi. Önümdeki adam vurulmuş, sonra ben onun yerine geçiyorum. Çanakkale'de şehit olan askerin yerine bir başkası geçer ya aynı o şekilde. Hiçbir şey düşünmüyorsun o zaman." değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhurbaşkanımızdan, Allah razı olsun"

Uygun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanımızdan da Allah razı olsun. Ortalığı onlara bırakmadı. Herkesi toparladı." dedi.

Yenikapı'da bugün yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin, Türk milletinin bölünmez bir bütün olduğunu dünyaya göstermek için bir fırsat olduğunu vurgulayan Uygun, çok istemesine rağmen sağlık sorunları nedeniyle mitinge katılamayacağı için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :