Aşevi taleberin sığınağı oldu

Aşevi taleberin sığınağı oldu

Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt dışındaki hizmetlerini organize eden Ribat İnsani Yardım Derneğinin Sudan'daki aşevi Halil Akpınar Aşevi yıl boyunca 3.000 İlköğretim öğrencisine günlük yemek ikram ediyor.

Ribat Eğitim Vakfı yurt içindeki yoğun eğitim, irşat, Kuran Kursu, eğitim, yurt çalışmaları, medya alanındaki çalışmalarının yanı sıra yurt dışında da Ribat İnsani Yardım Derneği ile birlikte önemli çalışmalara imza atıyor.

Ribat İnsani Yardım Derneği tarafından kurulu Halil Akpınar Aşevi Sudan'da Kuran öğrenen talebelerin de sığınağı oldu.

Yapılan çalışma ile Sudan’da İlköğretimlerin 3 aylık yaz tatile girmesi ile birlikte bölgedeki Kuran Kursları taranarak en muhtaç durumdaki Kuran Kurslarına yemek verilmeye başlandı.

Bu kapsamda Ribat Sudan Aşevi günlük 3 bin Kuran Talebesine yemek veriyor.

Sudan’da yüz binlerce Öğrenci ‘’Halva’’ diye isimlendirilen Kuran Kurslarında hafızlık yapıyor.

Bu hafızların çoğu toprak üzerinde geceliyor, toprak üzerinde hafızlık yapıyor ve karınlarını doyuruyor.

Çok az kapalı alanı bulunan bu Kuran Kurslarının en büyük sorunu yemek.

24 saati Kuran Kurslarında geçiren Hafızlık Talebeleri 3 öğün tek çeşit aynı yemeği yiyor. Bu yemek ya mısır ununu suda kaynatıp bulamaç haline getirip yedikleri ‘’Aside’’ ya da baklayı haşlayıp yedikleri ‘’Ful’’ yemeği oluyor.

Bölgedeki en muhtaç kursları tespit eden Ribat Sudan Aşevi 5 gün 5 ayrı yemek ile hafızlık talebelerinin imdadına yetişiyor.

Ribat önümüzdeki günlerde kapasitesini artırarak daha fazla insana ulaşmak için yoğun çalışmalar yapıyor.

Ribat'ın Uzak Asya, Afrika, Gazze gibi mazlum coğrafyalardaki çalışmaları Ribat İnsani Yardım Derneği tarafından yürütülüyor ve önümüzdeki günlerde de bu hizmetlerin genişleyerek devam edeceği bildirildi.