Artan yemekler barınak hayvanlarına

Artan yemekler barınak hayvanlarına

Yozgat'ta bir lokantanın artan yiyecekleri, belediyenin barınağındaki hayvanlara veriliyor

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta bir lokantada müşterilerden artan yemek ve ekmekler, barınaktaki hayvanlara yiyecek oluyor.

Lokantanın işletme müdürü Muhammed Emin Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinde artan yiyecekleri, barınak görevlilerine teslim ettiğini söyledi.

Kış koşullarında hayvanların beslenmesine katkıda bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren Ekici, "Başka esnafın da buna katkı sunmasını istiyorum. Biz bu işi sosyal sorumluluk bilinciyle devam ettireceğiz." dedi.

Yozgat Belediyesi hayvan barınağı veteriner hekimi Mehmet Emin Özcan da kış şartlarında vatandaşların hayvanları mümkünse barınabileceği yerlere götürmesi gerekliliğine dikkati çekti.

Belediyeye haber verildiği takdirde zor şartlarda olan hayvanların barına getirildiğini aktaran Özcan, hayvanların burada gerekli bakımlarının yapıldığını ve yiyeceklerinin verildiğini dile getirdi.

Barınakta 80'e yakın köpek bulunduğunu belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Bu hayvanlar da sonuçta canlı. Soğuk havada herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Soğuk havalarda hayvanlar yiyecek bulmakta gerçekten zorlanacak. Eğer yemek verme imkanları varsa vatandaşlarımız sokakta gördükleri hayvanlara yemek vermeli. Barınağımıza yardım yapan ve sokak hayvanlarına yiyecek veren esnafımıza çok teşekkür ederiz. Sağ olsunlar, bu soğuk kış gününde geldiler, köpekler için yemek getirdiler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :