Arap ve Türk iş adamları iftarda buluştu

Arap ve Türk iş adamları iftarda buluştu

İSTANBUL (AA) - Türk ve Arap iş adamları, Arap Türk İş Adamları Derneği (ARTİAD) tarafından İstanbul'da düzenlenen iftar programında bir araya geldi.ARTİAD'ın...

İSTANBUL (AA) - Türk ve Arap iş adamları, Arap Türk İş Adamları Derneği (ARTİAD) tarafından İstanbul'da düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

ARTİAD'ın Türk ve Arap iş adamları, bankacılar ile ekonomistleri bir araya getirdiği, bu yıl ikincisi düzenlenen iftarda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından derneğin faaliyetlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı bir sunum izlendi.

ARTİAD Başkanı Cemalettin Kerim, programda yaptığı konuşmada, iftar organizasyonunun, derneğin bir geleneği haline geldiğini ifade ederek, program sayesinde Arap iş adamlarıyla buluşulduğunu ayrıca Türk yetkililer ve sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle bir araya gelindiğini belirtti.

Kerim, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce yıldır Arap dünyası ve Türkiye arasında güçlü bir ilişkinin olduğunu vurgulayarak, zaman zaman bu ilişkilerde düşüş yaşandığı ancak kısa sürede tekrar toparlandığını kaydetti.

İftara programında yer alan eski Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Polat ise Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerde son 13 yılda güzel gelişmeler yaşandığını söyledi.

Daha önce ilişkilerde gümrük ve ticaret açısından bazı sıkıntıların olduğunu aktaran Polat, son yıllarda Türk hükümetinin de çabalarıyla Arap dünyasıyla entegrasyon sağlandığını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :