Araç sahiplerine kötü haber! İndirim beklenen motorin ve benzine zam geldi! Konya'da güncel fiyatlar

Araç sahiplerine kötü haber! İndirim beklenen motorin ve benzine zam geldi! Konya'da güncel fiyatlar

Düşüşünü sürdüren brent petrol fiyatlarının ardından akaryakıt indirimi beklentisi oluştu. LPG, motorin ve benzin fiyatlarına indirim yapılmazken benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi. İşte Konya'da 5 Ekim pompa fiyatları..

Brent petrolda gözlemlenen düşüşle birlikte son olarak 20 Eylül günü motorin fiyatlarına 1,76 kuruş indirim gelmişti. Brent petrol fiyatı 80 doların altına kadar gerilerken akaryakıt fiyatlarına indirim beklentisi oluşurken, indirim bekleyen araç sahiplerini üzecek zam haberi geldi.

Araç sahipleri Eylül ayının son haftasında brent petrolün 80 dolar seviyesine kadar düşmesiyle büyük bir indirim bekliyordu. Ancak OPEC ülkelerinin yüksek oranlı arz kesintisine gideceğine yönelik haberler ve Rusya - Ukrayna Savaşı'nın şiddetini sürdürmesi gibi nedenlerle petrol fiyatları yeniden yükselmeye başladı. Brent petrolün yeniden 90 doların üzerine çıkmasıyla akaryakıta yine zam geldi.

MOTORİN VE BENZİN FİYATI ARTTI

5 Ekim 2022 (bugün) gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresi 1 lira 10 kuruş, benzinin ise 62 kuruş yükseldi. Zammın ardından benzin bazı şehirlerde 20 lira seviyesine, motorin ise 24 liranın üzerine çıktı.

İŞTE GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Benzinin litresi İstanbul'da 19 lira 86 kuruşa, Ankara'da 20 lira 1 kuruşa, Konya'da 20 lira 50 kuruşa, İzmir'de ise 19 lira 99 kuruşa yükseldi.

Motorinin litresi ise İstanbul'da 24 lira 22 kuruşa, Ankara'da 24 lira 34 kuruşa, Konya'da 24 lira 57 kuruşa İzmir'de 24 lira 36 kuruşa yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum