APEC Zirvesi

APEC Zirvesi

Obama ve Putin, zirve sırasında birkaç kez "kısaca ayak üstü" görüştü- Kremlin Basın Sözcüsü: "Görüşmelerde, Ukrayna, Suriye ve İran'ın yanı sıra ikili ilişkiler değerlendirildi"

MOSKOVA/PEKİN (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Çin'de devam eden Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (APEC) Zirvesi sırasında birkaç kez kısa görüşmeler yaptıkları bildirildi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, basına yaptığı açıklamada, APEC zirvesi için Çin'de bulunan Putin ve Obama'nın program arasında birkaç kez "kısaca" görüşme fırsatı yakaladığı söyledi. Peskov, görüşmelerde Ukrayna, Suriye ve İran konularının yanı sıra ikili ilişkilerin değerlendirildiğini ifade etti. 

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcısı Ben Rhodes da Obama'nın, Vladimir Putin ile geniş çaplı bir görüşmesinin henüz gerçekleşmediğini, ikilinin "ayak üstü kısa temasları" olduğunu kaydetti. 

Daha önce Kremlin ve Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Putin ve Obama'nın ikili görüşmesinin planlanmadığı ancak APEC ve G20 platformlarında "ayak üstü" görüşebilecekleri belirtilmişti.

Asya-Pasifik Topluluğu arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla 1989 yılında kurulan APEC'e üye ülkelerin liderlerinin zirvesi Çin'de devam ediyor.

APEC üyeleri Avustralya, Brunei, Kanada, Şili, Çin, Hong Kong Özel Yönetim Bölgesi, Endonezya, Japonya, Güney Kore, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Peru, Filipinler, Rusya, Singapur, Tayvan, Tayland, ABD ve Vietnam olarak sıralanıyor. Dünya ticaret hacminin yüzde 44'ünü oluşturan örgüt, aynı zamanda dünya gayri safi yurt içi hasılasının yaklaşık yüzde 55'ine ve dünya nüfusunun yüzde 40'ına sahip.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :