AÖF Tek Ders Sınav Sonucu TIKLA-ÖĞREN (AÖF Puan Hesaplama)

AÖF Tek Ders Sınav Sonucu TIKLA-ÖĞREN (AÖF Puan Hesaplama)

AÖF tek ders sonuçları açıklandı mı? Açık Öğretim Fakültesi tek ders sınav sonucu? AÖF puan hesaplama nasıl yapılır? AÖF tek dersten geçtim mi?

AÖF tek ders sonuçları açıklandı mı? Açık Öğretim Fakültesi tek ders sınav sonucu? AÖF puan hesaplama nasıl yapılır? AÖF tek dersten geçtim mi? Transkripteki uyarı ne analama geliyor? AÖF'den mezun olmak için not ortalaması kaç olmalı? Not ortalaması nedir?

AÖF puan hesaplama nasıl yapılır? AÖF Tek Ders Sınav Sonuçları ve puan hesaplama haberimizde. AÖF tek ders sınavı final sonuçları açıklandı. Öğrencilerin tek dersten kalmasının önüne geçen AÖF tek ders sınavı sonuçları belli oldu. Aöf tek ders sınav sonucunuz haberimizin devamında. AÖF tek ders sınav sonuçlarınızı öğrenebilir ve puan hesaplamasını haberimizin devamından yapabilirsiniz.

1982- 1983 öğretim yılında, Anadolu Üniversitesi'ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.

AÖF Puanı Nasıl Hesaplanır?

Aşağıda puan hesaplama yöntemi anlatılmıştır Bu puan hesaplayıcı ile hesaplanan bağıl not hesabı yöntemine göre orta düzeyde öğrenci kabul edilerek yapılmıştır. Eğer not ortalamanız "bağıl not hesabı yöntemi ile hesaplanan 25 puan üzeri not almış tüm öğrencilerin notlarının toplamının öğrenci sayısına bölünmesi ile ortaya çıkan ortalama başarı notunun standart sapması sonucu ortaya çıkan z değerinin 10 katının 50 fazlasından (t değeri)" yani diğer öğrencilerin ortalamasından daha yüksek ise geçmeniz daha garanti olacak, daha düşük ise bir iki puan ile kalma ihtimaliniz bulunabilecektir.

Sınav sonuçlarının açıklanması ve tüm öğrencilerin not ortalaması ortaya çıkmadan önce Açıköğretim Fakültesi dahil sınıf geçme notunun kaç olduğunu kimse bilememektedir. İleride tüm derslerin başarı not ortalamalarının ayrı ayrı yayınlanması durumunda programda değişiklikler yapılarak net geçme notların ortaya çıkarılması mümkün olabilecektir.

AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZAÖF SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZAÖF PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRANSKRİPT BELGELERİNDEKİ "UYARI" YAZISI NE ANLAMA GELİYOR?

Prof. Dr. Aydın, güz dönemi notlarının açıklanmasının ardından bazı öğrencilerin transkript belgelerinde 'uyarı' yazısı gördüğünü ve pek çok öğrencinin bunun ne olduğunu sorduğunu hatırlattı.

Ortalaması 2,00 altında olan öğrencilerin 'uyarı' aldığı bilgisini veren Prof. Dr. Aydın, 'Güz dönemi sonunda not ortalaması 2,00'ın altındaysa bu öğrenci 'uyarı' alır. Yani öğrenciye diyoruz ki, 'bir sonraki dönem daha iyi çalış, ortalamanı 2,00'ın üzerine çıkar'. Mesela notlarından ikisinin FF, 3'ünün de CC'nin altında yani CD, DC, DD ise bu öğrenci çalışacak. Bahar dönemi sonunda genel not ortalamasını 2,00'ın üzerine çıkaracak. Bu olunca yıl sonu not çizelgesinde 'başarılı' yazacak. Bahar dönemi sonunda genel not ortalaması 2,00'ın altına düşerse bu sefer 'tekrar' durumuna düşecek ve bir sonraki yarıyılda CC'nin altındaki dersleri almak zorunda kalacak' diye konuştu.

 

Etiketler :