"Antalya son derece güvenli"

"Antalya son derece güvenli"

Antalya Valisi Karaloğlu:- "Şu anda Antalya'da güvenlik tedbirlerimiz ve önlemlerimiz en üst seviyede devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde Antalya'da hiçbir sorun yaşamadık. Yaşayamayalım diye her türlü tedbiri en üst düzeyde alıyoruz. Antalya

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, turistik kentin son derece güvenli bir yer olduğunu ve uygulanan Olağan Üstü Hal'in (OHAL) günlük yaşamı ve tatilcileri olumsuz etkilemediğini belirtti.

Vali Karaloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda tur operatörü TUİ aracılığıyla gelen Ukrayna basın heyetini makamında kabul etti.

Yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve kent hakkında bilgi veren Karaloğlu, insanların kendilerini güven içinde hissettikleri şehirlerde tatillerini geçirmek istediklerine dikkati çekti.

Tüm dünyanın son 4-5 yıldır ortak olarak uğraştığı bir terör belası olduğunu hatırlatan Karaloğlu, "Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da onların istediği psikolojiyi yaratmamamız gerekir. Daha çok Fransa'ya daha çok İstanbul'a gitmemiz lazım ki terörist amacına ulaşamamış olsun." dedi.

Karaloğlu, Antalya Valisi olarak birinci görevinin şehirdeki güvenliği en üst düzeyde tutmak olduğunu anımsattı.

Hem şehirde yaşayanların hem de misafir olarak gelenlerin kendilerini güvende hissetmeleri gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, "Şu anda Antalya'da güvenlik tedbirlerimiz ve önlemlerimiz en üst seviyede devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde Antalya'da hiçbir sorun yaşamadık. Yaşayamayalım diye her türlü tedbiri en üst düzeyde alıyoruz. Antalya son derece güvenli. Bunu Antalya Havalimanı'na indiğiniz andan itibaren hissedebilirsiniz." diye konuştu.

- "OHAL günlük yaşamı olumsuz etkilemedi"

OHAL'in ordu içerisindeki çeteyle, devlet içindeki bağlantılarını ayıklamaya yönelik olduğunun altını çizen Karaloğlu, bunun gündelik hayatına devam eden insanları veya Türkiye'ye tatil için gelenlerin özgürlüklerini kısıtlayacak, onlara zorluklar çıkaracak bir uygulama olmadığını anlattı.

Karaloğlu, "Vatandaşların OHAL ilan edilmeden önceki yaşantısıyla, sonraki yaşantısı arasında hiçbir fark yok. Antalya'da şu ana kadar bin 200 kamu görevlisini görevden uzaklaştırdık." dedi.

Antalya'ya 2013 yılında 384 bin Ukraynalı turistin geldiğini kaydeden Karaloğlu, 2016 yılında kente bütün ülkelerin turist sayıları azalırken Ukrayna'nın yüzde 79 arttığını, bu sene 300 bin Ukraynalı turist sayısına yakalamayı hedeflediklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler