Antalya rekora erken başladı

Antalya rekora erken başladı

Yılın ilk iki ayında Antalya, yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 10.82'lik bir artışla 499 bin 784 misafiri ağırladı. Şubat ayında ise Almanya'dan gelen turistler başı çekti.

Antalya, Türkiye'nin turizm başkenti unvanını koruyarak 2024'e hızlı bir başlangıç yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, yılın ilk iki ayında Antalya, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.82'lik bir artışla 499 bin 784 yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Turistlerin gözdesi olan Antalya, şubat ayında da ivmesini korudu. Şubat ayında yüzde 17.20'lik bir artışla 270 bin 686 yabancı misafiri ağırlayan Antalya, Almanya'dan gelen ziyaretçilerle öne çıktı. Şubat ayında Almanya'dan gelen 58 bin 228 ziyaretçi ile Antalya'nın en çok ziyaret edilen ülke olduğu belirlendi.

Rusya Federasyonu, şubat ayında 48 bin 937 ziyaretçi ile ikinci sırada yer alırken, İngiltere 37 bin 454 ziyaretçi ile üçüncü sırayı aldı. Polonya, Hollanda, Kazakistan, Ukrayna, Danimarka, Avusturya ve Belçika ise sırasıyla Antalya'ya önemli ziyaretçi akını gerçekleştiren diğer ülkeler olarak kaydedildi.

İki aylık toplam verilere göre, Rusya Federasyonu 106 bin 304 ziyaretçi ile birinci sırayı alırken, Almanya 97 bin 655 ziyaretçi ile ikinci sırada yer aldı. İngiltere ise 55 bin 384 ziyaretçi ile üçüncü sırayı elde etti. İngiltere'yi sırasıyla Polonya, Kazakistan, Ukrayna, Hollanda, İran, Belçika ve Danimarka takip etti.

Antalya'nın turizmdeki bu hızlı başarısı, sektörün 2024'teki olumlu beklentilerini de pekiştirmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.