Anlaşamayan 130 bin ev sahibi ve kiracı arabulucuya gitti

Anlaşamayan 130 bin ev sahibi ve kiracı arabulucuya gitti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimlere Yönelik Arabuluculuk ve Tahkim Bilgilendirme Semineri'nde Türkiye'deki alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin önemine vurgu yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da düzenlenen Hakimlere Yönelik Arabuluculuk ve Tahkim Bilgilendirme Semineri'nde Türkiye'deki alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin önemini vurguladı. Tunç, seminerde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi iş birliğiyle yürütülen "Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara değindi.

Bakan Tunç, son 21 yılda ülkenin sağladığı güven ve istikrarın ekonomik büyümeyi artırdığını belirtirken, bu büyümeyle birlikte ticari ilişkilerin ve sosyal yaşamın geliştiğini, bu da yeni hukuki ilişkilerin ve kurumların ortaya çıkmasına yol açtığını ifade etti. Bu durumun mahkemelerin iş yükünü artırdığını kaydeden Tunç, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin Türkiye'de de yaygınlaştığını dile getirdi.

Arabuluculuğun, tarafların dostane bir şekilde uzlaşarak haklarına kavuşmasını sağlayan önemli bir yöntem olduğunu belirten Tunç, kira davalarında arabulucuya başvuru sayısının 129 bin 259'u bulduğunu ve bunların 69 bin 239'unun anlaşma ile sonuçlandığını aktardı. Bunun, toplumun hemen hemen her kesiminin uyuşmazlıklarını barışçıl yollarla çözmesine katkı sağladığını vurguladı.

Tunç, seminerde tahkimin de önemine değinerek, bu yöntemin uyuşmazlıkların kısa sürede çözülmesine katkı sağladığını ve işletmelerin rekabet gücünü artırdığını belirtti. Türkiye'de yapılan bu çalışmaların ekonomik hayata olumlu etki ettiğini ve ülkenin yabancı yatırımcılar için güvenli bir liman olduğunu vurgulayan Tunç, adaletin hakkıyla tecellisi için çalışacaklarını ve hedeflerinin Türkiye'yi hak ve adaletin yüzyılı yapmak olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Tunç'un seminerdeki konuşması, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin Türkiye'deki önemine ve bu yöntemlerin ekonomiye olan olumlu etkilerine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.