Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıldönümü

Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıldönümü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:"Ankara, Kurtuluş Savaşı yıllarında kapısına dayanan düşmanlarını azim, irade ve kararlılıkla durdurduğu gibi, 15 Temmuz 2016'da da Fetullahçı teröristlerin oyunlarını bozdu"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Ankaralıların örgüte unutulmaz bir ders verdiğini belirterek, "Ankara, Kurtuluş Savaşı yıllarında kapısına dayanan düşmanlarını azim, irade ve kararlılıkla durdurduğu gibi, 15 Temmuz 2016'da da Fetullahçı teröristlerin oyunlarını bozdu." açıklamasında bulundu.

Ankara'nın başkent oluşunun 93. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Şahin, Ankara'nın Kurtuluş Savaşı yıllarında gösterdiği Kuvayı Milliye ruhu nedeniyle "başkent madalyasına" layık görüldüğünü hatırlattı.

Şahin, "13 Ekim 1923'te TBMM'de onaylanan kanun ile Ankara'ya tevdi edilen "başkent" unvanının gururu, kurtuluş mücadelesinde ölüm kalım savaşı vererek düşmanı bozguna uğratan yiğit Ankaralılara aittir." ifadesini kullandı.

Anadolu topraklarına göz diken karanlık odakların geçmişte olduğu gibi bugün de aynı kirli senaryoları hayata geçirmeye çalıştığını ifade eden Şahin, 15 Temmuz darbe girişimini örnek gösterdi. FETÖ’nün tanklarına karşı halkın sokaklarda tarihi bir direniş sergilendiğini vurgulayan Şahin şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişiminin en kanlı sahneleri ve en haysiyetli mücadelesi, milli mücadelenin kalesi Ankara'da yaşandı. Başta ismini bu geceden alan kahraman Kazan olmak üzere tüm ilçelerde farklı dünya görüşüne ve farklı yaşam tarzlarına sahip on binlerce vatandaşımız ellerinde al bayraklarla meydanlara akın etti. Mermilerin, tankların önünde etten duvar ördü. Milletvekilleri parlamentoda yerlerini alarak hain darbe girişimine sesini yükseltti. Ankara, Kurtuluş Savaşı yıllarında kapısına dayanan düşmanlarını azim, irade ve kararlılıkla durdurduğu gibi, 15 Temmuz 2016'da da Fetullahçı teröristlerin oyunlarını bozdu."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :