Ankaralı küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destek

Ankaralı küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destek

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kılınç:-"Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başkentli küçükbaş hayvan ıslahı yapan 162 yetiştiriciye yaklaşık 2,3 milyon lira destek sağlandı"- "Bu destekler ıslah projesin

ANKARA (AA) - Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Hasan Kılınç, Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başkentli küçükbaş hayvan ıslahı yapan 162 yetiştiriciye yaklaşık 2,3 milyon lira destek sağlandığını belirterek, bu desteklerin ıslah projesinde yer alan yetiştiricileri motive ettiğini bildirdi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, "Halk Elinde Islah Projesi" kapsamında Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ankara Keçisi, Anadolu Merinosu ve Akkaraman Koyunu ıslahı yapan ve pedigri (kimlik belgesi) tutan 162 yetiştiriciye toplam 2 milyon 27 bin 380 lira destek ödemesi yapıldı.

Yapılan destek ödemelerinin yetiştiriciler için çok değerli olduğunu belirten Kılınç, "Ankara'da oğlak ve kuzu doğumları devam ediyor. Islah projesindeki yetiştiricilerimiz için en zor dönem. Hayvanlar doğar doğmaz proje küpesi vuruyor, ana,baba kaydı tutuyorlar. Yapılan destekler ıslah projesinde yer alan yetiştiricilerimizi motive ediyor" ifadelerini kullandı.

Halk Elinde Islah Projesi ile Ankara Keçisi, Akkaraman Koyunu ve Anadolu Merinosu ırklarında damızlık ihtiyacının karşılanması, gen kaynaklarının korunması ve geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Kılınç, bu çerçevede 8 projenin yürütüldüğünün altını çizdi.

Kılınç, söz konusu projeyle yetiştiriciler arasında kayıt tutma alışkanlığı oluşturulduğu gibi ıslah ve damızlıkçı işletmeler konusunda da bilincin arttığını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :