Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

Saldırıda yaşamını yitirenler için Mersin'de anma töreni düzenlendi- HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: "Onların barış mücadelesini hedefe ulaştırmak artık bizim kutsal görevimizdir. Barış, her zaman kutsal bir dava olmuştur"

MERSİN (AA) - Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da katılımıyla Mersin'de anma töreni düzenlendi.

Mersin'de çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin üyeleri, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için Mersin Garı önünde toplandı.

İstiklal Caddesi'nden yürüyüşe geçen grup, çeşitli sloganlar atarak geniş güvenlik önlemleri altında Özgür Çocuk Parkı'nda kurulan taziye çadırına geldi. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Bu büyük acıyı yaşatanların barış mücadelesi karşısında yenileceklerini belirten Yüksekdağ, "Eğer bir ülkede barış demek için kelleyi koltuğa almak gerekiyorsa, eğer bir ülkede barış diyenler bombalanıyor, katlediliyor, sesleri, çığlıkları paramparça ediliyorsa, o ülkenin siyasi iktidarı, yönetimi hesap vermelidir" diye konuştu. 

Saldırıya tepki amacıyla çeşitli eylemler yapıldığını dile getiren Yüksekdağ, "Bugün, acısını paylaşmak için sokağa çıkan, iş bırakan, boykot yaparak yasını ve tepkisini ifade eden demokratik kuruluşların, siyasi partilerin önünde barikatlar var, yürüyüşlere izin verilmiyor" dedi.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri "barış şehitleri" olarak tanımlayan Yüksekdağ, "Onların barış mücadelesini hedefe ulaştırmak artık bizim kutsal görevimizdir. Barış her zaman kutsal bir dava olmuştur" ifadesini kullandı.

Bu arada, grubun dağılmasının ardından alanda tespit edilen şüpheli paket, polis ekiplerince kontrollü olarak patlatıldı. Paketin boş olduğu belirlendi.

Mersin programı kapsamında partisinin ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Yüksekdağ, bir süre önce güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen bir terörist için kurulan taziye çadırına gitti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı