Ankara'da Malatya Tanıtım Günleri

Ankara'da Malatya Tanıtım Günleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Malatya'da Türk'ün, Kürt'ün, başka etnik gruplardaki vatandaşlarımızın barış ve birlik içinde yaşadığını görürsünüz"- "Malatya'nın bu hoşgörüsünü tüm Türkiye'ye yaymak için biz de gayret gösteriyoruz"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da farklı etnik gruplardaki vatandaşların barış ve birlik içinde yaşadığını belirterek, "Malatya'nın bu hoşgörüsünü tüm Türkiye'ye yaymak için biz de gayret gösteriyoruz." dedi.

Tüfenkci, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "4.Malatya Tanıtım Günleri"nin açılışında, Malatya'nın, ortak kültürel, tarihi birikimin en güzel şekilde harmanlandığı şehirlerin başında geldiğini ifade etti.

Ankaralıları Malatya kültürüyle buluşturmak istediklerini dile getiren Tüfenkci, "Malatya, Türkiye'de birliğin, beraberliğin, sevginin, muhabbetin, barışın başkenti. Kültürel ve tarihi mirası itibarıyla çok farklı kültürleri barındıran omurga illerden biri. Malatya'ya baktığımızda hep istikrardan, barıştan, huzurdan, birlikten yana oldu. Malatya, tarım ürünleriyle de kayısısıyla da sadece Türkiye'de değil dünyada farklı bir yerde." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, Malatya'nın sadece kayısısıyla anılmasını istemediklerine işaret ederek, şehrin üniversitesi, sanayisi ve beşeri sermayesiyle çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi.

- "Malatyalı, mikro milliyetçilik yapmaz"

Türkiye'de önemli girişimcilerin birçoğunun Malatyalı olduğunu dile getiren Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Malatyalı hemşehrilerimizin hiçbir zaman mikro milliyetçilik yapmadığını görürsünüz. Türkiye'nin birliği ve beraberliği içerisinde, Türkiye'nin kalkınması için ne katkı veririz, onun hesabını yaparlar. Karşılaştığınız Malatyalılar da mütevazılığı, misafirperverliği, güler yüzü, ağır başlılığı hemen farkedersiniz. Malatya'yı değerli kılan da budur. Anadolu'da kurulan şehirler içerisinde Malatya, kendine has medeniyetiyle öne çıkar. Şehirleri kuran insanlar bu şehirlere ruh verir. Malatya ruhu olan, o ruhu özenle koruyup yaşatmaya çalışan Anadolumuzun ender şehirlerindendir."

Tüfenkci, Malatyalılar olarak Türkiye'nin birlik ve beraberliği için çalıştıklarına dikkati çekerek, "Malatya'da Türk'ün, Kürt'ün, başka etnik gruplardaki vatandaşlarımızın barış ve birlik içinde yaşadığını görürsünüz. Malatya'nın bu hoşgörüsünü tüm Türkiye'ye yaymak için biz de gayret gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

- "Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor"

Türkiye'nin ateş çemberi içinde olmasına ve 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen çok kısa zamanda toparlandığını dile getiren Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Başbakanımız Binali Yıldırım'ın önderliğinde hükümet olarak her türlü şoka karşı tedbirlerimizi aldık. Mali disiplin açısından Türkiye istikrarını bozmadı, bozmayacak da. Bütçede aldığımız tedbirlerle 2018'de orta vadeli büyüme planlarımızın tamamını gerçekleştireceğiz. Biz bunu yaparken milletimize güveniyoruz. Girişimci insanımıza, sanayicimize güveniyoruz."

Konuşmasının ardından Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile yöresel ürünlerin tanıtıldığı stantları gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler