Ankara Tren Garındaki terör saldırısı

Ankara Tren Garındaki terör saldırısı

Hayatını kaybedenlerin yakınları terör saldırısının beşinci ayında anma töreni düzenledi

ANKARA (AA) - 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği üyeleri, 10 Ekim 2015'te Ankara Tren Garı önünde yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren 103 kişiyi, yakınlarının da katıldığı bir törenle andı.

"Emek, Barış, Demokrasi Mitingi" öncesi yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları ve dernek üyeleri, tren garı önünde patlamanın yaşandığı noktaya gelerek bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Törende bir konuşma yapan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği sözcüsü Mehtap Sakinci Coşgun, "Yaşanan patlama sonrasında en çok kadınlar, çocuklarından acılarını gizlemeye çalıştılar. Onlara mutluluk oyunları ile hiç gelemeyecek babalarının yokluğunu hissettirmemeye çalıştılar. Bir de hiç gelemeyecek anneler vardı şüphesiz. Bilinsin ki bizler, yürek acılarımıza rağmen iyileşeceğiz, iyileşmek için birbirimize tutunup, ölümü yaşam karşısında mağlup kılacağız" dedi.

Açıklamaların ardından, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ve dernek üyeleri ellerindeki karanfilleri patlama noktasına bıraktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :