Ankara Ticaret Borsası 90 yaşında

Ankara Ticaret Borsası 90 yaşında

ATB Başkanı Yavuz: - "Bir avuç girişimcinin yaktığı meşale, her geçen gün biraz daha gürleşmiş ve bugün 90 yıllık büyük bir kuruluş haline gelmiştir"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Borsanın kuruluşunun 90. yılını kutladıklarını belirterek, "Bir avuç girişimcinin yaktığı meşale, her geçen gün biraz daha gürleşmiş ve bugün 90 yıllık bir büyük bir kuruluş haline gelmiştir." ifadesini kullandı.

ATB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Borsanın kuruluşunun 90. yılı, meslek komiteleri temsilcileri ve meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen törenle kutlandı.

ATB Başkanı Faik Yavuz burada yaptığı konuşmada, Borsanın bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Borsanın kuruluşun serüveninin 1907 yılında başladığını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"ATB'nin kuruluş tüzüğü, 3 Nisan 1907 tarih ve 32 sayılı Danıştay kararı ile onaylanmış, 26 Eylül 1910 tarihinde de faaliyetlerine izin verilmiştir, ancak aradan geçen süre içinde çalışmalarını tam anlamıyla sürdüremeyen ATB, 19 Şubat 1925 tarihinde Cumhurbaşkanı Atatürk ve dönemin Bakanlar Kurulunun imzaladığı kararnameyle Zahire Borsası olarak faaliyete geçmiştir.

Borsamız, 12 Şubat 1927 Cumartesi günü ilk toplantısını gerçekleştirmiş, 26 Şubat 1927 Cumartesi günü yaptığı üçüncü toplantısının sonunda, küşat edilerek resmen faaliyetine başlamıştır.

Bir avuç girişimcinin yaktığı meşale, her geçen gün biraz daha gürleşmiş ve bugün 90 yıllık bir büyük bir kuruluş haline gelmiştir. Borsamızı, kuran ve bugüne kadar getirenlere şükranlarımızı sunuyor, ebediyete intikal etmiş olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :