Ankara Platformu Projesi

Ankara Platformu Projesi

ASO Başkanı Özdebir:- "Proje, Ankara ekonomisine yönelik büyük bir boşluğu dolduracaktır. Ankara sanayisi hakkındaki bu tür çalışmaların sayısını artırmak gerekiyor"- MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı Erdal:- "Moody's gibi kurumlara verilecek en güzel cevap, y

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi tarafından gerçekleştirilen "Ankara Platformu Projesi"nin sonuç bildirgesinin, Başkent ekonomisine yönelik büyük bir boşluğu dolduracağına işaret ederek, "Ankara sanayisi hakkındaki bu tür çalışmaların sayısını artırmak gerekiyor." dedi.

MÜSİAD Ankara'nın yürütücülüğünü üstlendiği projenin sonuç bildirgesi olan "Sektör Analizi Raporu", Rixos Otel'de tanıtıldı.

Ankara'daki ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerin yer aldığı raporun tanıtımında konuşan ASO Başkanı Özdebir, Ankara sanayisinin sorunlarını daha iyi anlamak için sektörün yapısının iyi bilinmesi gerektiğini belirtti. Özdebir, söz konusu raporun bu konudaki boşluğu dolduracağını ifade ederek, Ankara sanayisi hakkındaki çalışmaların sayısının artırılması gerektiğini kaydetti.

Günümüzde, yatırımları çekmek için kentler arasında büyük bir rekabet yaşandığına dikkati çeken Özdebir, "Bu rekabette öne çıkan kentler, yerli ve yabancı yatırımları çekebiliyor ve küresel marka haline gelebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Özdebir, Ankara'nın rekabetçi kriterleriyle diğer kentlerden daha avantajlı olduğunu vurgularken, Başkent'i küresel marka haline getirmek için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

- "Moody's'e en güzel cevap"

MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal ise Moody's'in Türkiye ekonomisiyle ilgili kararını eleştirerek, bu tür kurumlara verilecek en güzel cevabın, yüksek katma değerli ürünler geliştirmek olduğunu söyledi.

Söz konusu raporun, yaklaşık 1 yıl süren bir çalışmanın karşılığı olduğunu belirten Erdal, "Bu raporun Ankara'daki sıkıntıların, problemlerin giderilmesi için ilgili bürokratlara fayda sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :