Ankara Kuşu hesabının kullanıcıları Oktay Yaşar ile Veli Koçak hakim karşısında

Ankara Kuşu hesabının kullanıcıları Oktay Yaşar ile Veli Koçak hakim karşısında

Muharrem İnce'ye yönelik sahte sosyal medya paylaşımları yapan "Ankara Kuşu" X hesabının kullanıcıları Oktay Yaşar ile Veli Koçak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan yargılanmasına başlandı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Muharrem İnce'ye yönelik sahte paylaşımlar davası, tutuksuz sanıklar Oktay Yaşar ve Veli Koçak ile taraf avukatlarının katılımıyla devam ediyor. İddianamenin özeti ve kimlik tespiti işlemlerinin ardından sanık savunmalarına geçildi.

Sanık Oktay Yaşar, savunmasında terör örgütü ile herhangi bir irtibatının olmadığını ve göz teması kurmadığını belirterek suçlamaları reddetti. Yaşar, iddiaları kumpas olarak nitelendirdi. Diğer sanık Veli Koçak ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi ve Muharrem İnce ile ilgili bir paylaşım yapmadığını iddia etti. İnce ile ilgili paylaşımların incelendiğinde suçlamaların asılsız olduğunun görüleceğini savundu.

Sanık savunmalarının ardından avukat beyanlarına geçildi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin avukatı, müvekkilinin bu davadan zarar gördüğünü ileri sürerek davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme, geçmişte yürütülen FETÖ soruşturmaları ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına karar verdi. Ancak mahkeme, Başkan İnce'nin sanıkların üzerine atılı suçtan doğrudan zarar görme ihtimali olmadığı gerekçesiyle müşteki avukatının davaya katılma talebini reddetti.

Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla bir sonraki celse, 22 Şubat 2024 tarihine ertelendi. Muharrem İnce'ye sahte paylaşımlar yapmakla suçlanan Oktay Yaşar ve Veli Koçak, mayıs ayında polis ekipleri tarafından yakalanmış ve tutuklandıktan sonra 2 ay önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. İddianame, şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.