Animasyon sektörü temsilcileri Fransa'da

Animasyon sektörü temsilcileri Fransa'da

Eskişehir'deki animasyon temsilcileri Fransa'da düzenlenen ''Annecy Animasyon Film Festivali''ne katıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA), Eskişehir'deki animasyon sektörü potansiyelini geliştirmek için yaptığı çalışmalar kapsamında, kentteki animasyon sektörü temsilcileri Fransa'da düzenlenen Annecy Animasyon Film Festivali'ne katıldı.

BEBKA'dan yapılan açıklamaya göre, "Anatolia Animation/Turkey-Eskişehir" konsepti ile festivale katılan ve stant açan BEBKA'yı Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Sertler, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Eskişehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Engin Yüksel ve Uzman Feyza Yapar temsil etti.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Animasyon Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri ile Türk animasyon sektörü temsilcileri de festivaldeki yerlerini aldı.

Festivalde, katılımcılara Eskişehir'de düzenlenen Animasyon Festivali ve Animasyon Yarışması hakkında bilgi verildi. Türkiye'de ve özellikle Eskişehir'de yer alan firmaların tamamlanmış veya devam eden animasyon projeleri hakkında kısa bilgiler içeren kataloglar paylaşıldı.

Türkiye'nin animasyon sektöründe önde gelen animasyon stüdyolarının yetkilileri BEBKA standında birçok ülke temsilcileri ile iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Etkinlikte, gösterimi yapılan uzun metraj Türk animasyon filmi ''Kötü Kedi Şerafettin'' seyredenler tarafından büyük beğeni topladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Animasyon Bölümü öğrencileri, iş ve staj imkanları için portfolyolarını festivale gelen birçok firma ve kişiye sunma imkanı elde etti.

Festival kapsamında, yaklaşık 40 ülkeden temsilcilerin katıldığı oturumlarda görüşmeler yapılırken, farklı ülkeler ile işbirliği imkanları değerlendirildi. Eskişehir animasyon sektörünün potansiyeli Annecy Animasyon Festivali yetkilileri ile paylaşılarak, gelecek yıllarda Türkiye'nin daha derinlemesine tanıtılacağı platformların oluşturulabilmesi için görüşmeler gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :