Anadolu OSB'de Endüstri 4.0 dönüşümü

Anadolu OSB'de Endüstri 4.0 dönüşümü

Endüstri 4.0'a entegrasyon çalışmalarına odaklanan Anadolu OSB, fabrikaların nitelikli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla eylül ayında Başkent Üniversitesi-Anadolu OSB MYO Sürdürülebilir Mesleki Eğitim Merkezi'ni hizmete açacak- Anadolu OSB Yönetim K

ANKARA (AA) - AYŞE BÖCÜOĞLU BODUR - Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Endüstri 4.0 dönüşümüne odaklandı. Bu kapsamda, fabrikaların nitelikli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla eylül ayında Başkent Üniversitesi-Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu (MYO) Sürdürülebilir Mesleki Eğitim Merkezi faaliyete geçirilecek.

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkent Üniversitesi-Anadolu OSB MYO Sürdürülebilir Mesleki Eğitim Merkezi ile hem kayıtlı ekonomiye hem de işsizlikle mücadeleye katkı sağlanacağını söyledi.

Sanayicilerin nitelikli eleman bulmakta zorlandığını belirten Tuncay, "Mesleki eğitim merkezinin Endüstri 4.0'a entegre bölümlerinin de katkısıyla Anadolu OSB'den ihracatı ve buradaki istihdamı 5 yılda iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Kayıtlı ekonominin gelişmesi, üretim sektörünün arzu edilen noktaya ulaşabilmesi, dijital uygunluk seviyesine gelinebilmesi ve işsizliğin önlenebilir noktaya ulaşması için mesleki eğitime hassasiyetle yaklaşılması gerekiyor." dedi.

Anadolu OSB'nin Başkent Üniversitesi ile yaptığı eğitim protokolü çerçevesinde projenin hayat bulacağını vurgulayan Tuncay, şöyle devam etti:

"MYO'da 3+1 eğitim modeliyle iş başında eğitim uygulanacak. Öğrencilere aynı zamanda hemen okullarının yanı başındaki fabrikalarda staj ve istihdam imkanı sağlanacak. Bölümler, bölgemiz fabrikalarının nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak ve Endüstri 4.0'a entegre olabilecek şekilde seçildi. Bu bölümler 'Makine ve Metal Teknolojileri' ile 'Elektronik ve Otomasyon'dan oluştu. Okulların açılmasıyla gelecek 5 yıl sonunda nitelikli istihdam ihtiyacımız karşılanabilir düzeye gelecek ve yaratıcı düşünce fabrikalarda karşılık bularak üretime olumlu yansıyacak."

Tuncay, üretim sektörünün geçerliliğini yaratıcı düşünceye ve bilişim çağına bıraktığını belirterek, ülke ekonomisini ayakta tutabilmenin yolunun yüksek katma değerli ürünlerden geçtiğini dile getirdi.

Devletin bu konuda birçok çalışmaya imza attığını ancak uygulamalı mesleki eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirten Tuncay, şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllara göre, mesleki ve teknik eğitim alan öğrenci sayısı neredeyse yarıya düştü. OSB'lerde açılan meslek yüksekokullarına başarı ortalaması gibi kıstaslar getirilerek, meslek liselerinden doğrudan geçiş yapılmasını istiyoruz. Bunun hem milli eğitime hem de yerli üretime önemli katkılarının olacağını düşünüyoruz. Devletimizin bu konuda atacağı adımı sanayiciler olarak memnuniyetle karşılayacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :