Anadolu Birlik Holding ve TSE Arasında Kalite İş Birliği Protokolü

Anadolu Birlik Holding ve TSE Arasında Kalite İş Birliği Protokolü

Anadolu Birlik Holding, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile iş birliği protokolü imzalayarak, kalite belgelendirme süreçlerinde TSE'nin denetim ve belgelendirme hizmetlerinden faydalanacak.

Konya Şeker kampüsü toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde, Anadolu Birlik Holding bünyesinde bulunan tüm işletmelerin kalite belgelendirme süreçlerinde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile iş birliği yapılmasını öngören bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, TSE tarafından yapılan denetim ve belgelendirme hizmetleri, Anadolu Birlik Holding'e bağlı işletmeleri kapsayacak şekilde genişletilecek.

İş birliği çerçevesinde, standardizasyon bilincinin artırılması için TSE ile ortak eğitim, seminer ve panel düzenlemeleri planlanacak. Ayrıca, sürdürülebilir güvenli üretim, ürün, personel, hizmet ve sistem belgelendirmeleri alanlarında ortak çalışma imkanları da artırılacak.

Protokol, deney ve kalibrasyon hizmetleri alanında laboratuvarların geliştirilmesini ve karşılıklı kullanılmasını da içeriyor. Tüm süreçlerde ve yönetim sistemleri belgelendirmelerinde oluşabilecek ücretlendirmelerde TSE, yüzde 25 oranında indirim uygulayacak.

Protokolün ardından, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Anadolu Birlik Holding iştiraki Konya Şeker A.Ş'ye "TSE Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgelerini" takdim etti. Bu belgeler, Türkiye'de gıda sektöründe faaliyet gösteren Konya Şeker'in üretim tesislerinde sürdürülebilir güvenli üretimi belgelemesini sağlıyor.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, iş birliği protokolünün ve belgelerin önemine vurgu yaparak, "İşimiz gıda olunca doğal olarak önceliğimiz de 'kalite', 'kaliteyi' sağlamak" dedi. Erkoyuncu, gıda sektöründe sürdürülebilir güvenli üretim belgesini alan ilk kurum olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ise, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker gibi önemli firmalarla yapılan iş birliklerinin değerli olduğunu ifade ederek, "Torku'nun üretildiği tesislerin sürdürülebilir güvenli üretim belgesini alması, gıda güvenliği, kaliteli üretim ve hijyen kurallarına tam uyum sağlamasından kaynaklanıyor" dedi. Şahin, protokol kapsamında yapılan denetimler sonucunda Konya Şeker'in "TSE Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi" ve "TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi"ni almaya hak kazandığını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.