Anadolu Ateşi 15. yılını  kutladı

Anadolu Ateşi 15. yılını kutladı

Anadolu Ateşi, kuruluşunun 15. yılına özel bir gösteriyle sanatseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ateşi, 15. yıl özel etkinlikleri kapsamında 150 kişilik dansçı kadrosuyla İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Ülker Sports Arena'da yoğun katılımla gerçekleşen gösteri öncesi AA muhabirine açıklama yapan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, gösterinin, 15 yıllık deneyimlerinin yansıması olduğunu belirterek, "Aradan 15 yıl geçti, dünyanın pek çok yerinde gösteri yaptık ama hiçbiri beni bu kadar heyecanlandırmadı" dedi.

Erdoğan, uzun bir çalışmayla 15. yıl özel gösterisine hazırlandıklarını ifade ederek, "Neredeyse bütün dansçılarımız burada. Anadolu Ateşi'nin oluşum sürecine katkıda bulunan ama bizimle dans etmeyen arkadaşlarımız da bugün buradalar. Bu nostaljik gecede, geleceğe yönelik umutlarımız da artacak" diye konuştu.

2002 yılında dünya turnesine başlayan Anadolu Ateşi'nin Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, Amerika'da ve Arap ülkelerinde sahne alarak Anadolu dans kültürünü dünyada 40 milyondan fazla izleyiciyle buluşturduğunu dile getiren Erdoğan, "İlk gösterilerimizi gerçekleştirdiğimiz salonun 15 yıl sonra yeniden dolması bizim için gurur verici. Bu akşam burada olan, bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gösterimde, usta dansçıların yanı sıra, aralarında 4 yaşındaki bir dansçının da bulunduğu çocuk dans grubu "Kıvılcım" da sahne aldı.

Rengarenk Anadolu desenlerinin sahneye yansıtıldığı gösteride sahne alan bütün dansçılar seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler