Anadolu Ajansı 97 yaşında

Anadolu Ajansı 97 yaşında

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:- "Türkiye’de, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında Anadolu Ajansı etkin ve önemli bir rol oynamıştır"

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de çoğulcu ve katılımcı demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında Anadolu Ajansı'nın (AA) önemli rol oynadığını belirtti.

Özhaseki, AA'nın 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 6 Nisan 1920'de habercilik serüvenine başlayan AA'nın 97 yıldır doğru, tarafsız ve etik habercilikle kamuoyunu aydınlattığını ifade etti.

Ülkelerin gelişmesinde, demokrasi kültürünün yaygınlaşmasında ve insanların bilinçlenmesinde doğru haberciliğin büyük önem taşıdığını vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Türkiye’de, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında Anadolu Ajansı etkin ve önemli bir rol oynamıştır. AA, kurulduğu milli mücadele döneminde üstlendiği önemli görevini 97 yıldır başarıyla sürdürmektedir. Milletimizin doğru ve tarafsız bir şekilde bilgi sahibi olmasını sağlayan AA'nın 97. kuruluş yıl dönümünü kutlar, görevlerini özverili bir şekilde yerine getiren kurum çalışanlarını ise ayrıca tebrik ederim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :