Amy Winehouse'un heykelini dikip ne yaptılar?

Amy Winehouse'un heykelini dikip ne yaptılar?

Amy Winehouse'un heykelini nereye diktiler? Amy Winehouse heykelde mi yaşayacak? Ailesi ne dedi? Amy Winehouse kimdir? Amy Winehouse öldü mü? Amy Winehouse ne zaman öldü? Amy Winehouse en ünlü şarkısı hangisi?

Amy Winehouse kimdir? Amy Winehouse öldü mü? Amy Winehouse ne zaman öldü? Amy Winehouse en ünlü şarkısı hangisi? Amy Winehouse'un heykelini nereye diktiler? Amy Winehouse heykelde mi yaşayacak? Ailesi ne dedi? Amy Winehouse heykelini kim yaptı?

2011 yılında hayatını kaybeden ünlü soul şarkıcısı Amy Winehouse'ın anısı, adına dikilen heykeliyle yaşayacak. Heykel, İngiltere'nin başkenti Londra'da Wınehouse'ın yaşadığı ve çalıştığı mahallede görücüye çıktı. Sanatçının 31. doğum günü olan 14 Eylül'de açılan heykel, heykeltıraş Scott Eaton tarafından yapıldı. Açılış töreninde göz yaşlarına zor hakim olan Winehouse'un babası, “heykeli ilk gördüğümde gerçekten çok duygulandım. Ancak kızımın anısı her yerde. O hayattan zevk almayı bilen bir insandı ve böyle gözyaşı dökmemizi istemezdi" dedi.

Sanatçı, 2011 yılının temmuz ayında Camden'deki evinde aşırı alkol ve uyuşturcu nedeniyle 27 yaşında hayata veda etmişti. Ölümünden sonra ailesi, benzer sorunlar yaşayan gençlere yardım etmek amacıyla bir dernek kurmuştu.

Amy Winehouse KİMDİR?

Amy Jade Winehouse, 14 Eylül 1983 doğumlu İngiliz soul, jazz, rhythm and blues söz yazarı ve şarkıcısıdır. Amy, Southgate'de yahudi ve jazz müzisyenleriyle dolu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Babası taksi şöförü, annesi ise ezcacıdır. Amy 10 yaşlarındeyken, Sweet 'n' Sour adlı bir rap grubu kurar. Amy, bu grubu Salt 'n' Pepa'nın küçük, beyaz ve Yahudi hali olarak nitelendirir. Sonraları Sylvia Young Tiyatro Okulu'na kaydolur ancak bir süre sonra sözde okula ayak uyduramaması sebebiyle 12 yaşındayken okuldan atılır ve burnuna piercing yaptırır. Sonrasında Brit Okulu'na devam eder.

Winehouse ilk gitarını 13 yaşındayken alır. 16 yaşındayken profesyonelce şarkı söylemeye başlar. Soul şarkıcısı olan arkadaşı Tyler James, Amy'nin demo kasetini plak şirketlerine yollar ve Amy kısa bir süre sonra Island Universal ile anlaşır. Amy Winehouse'un ilk albümü Frank, 20 Ekim 2003'te piyasaya çıkar. Şarkılarının bir çoğunda jazz etkileri görülmekte olup, her şarkıda Amy'nin de adını görmekteyiz, Salaam Remi de albümün yapımcısı olmuştur. Albüm İngitere'de listelerde üst sırlarda yerini alırken, Amy 2004 Brit Ödülleri'nde En İyi İngiliz Kadın Sanatçı dalında aday olur. 2004'ün sonlarına doğru Ivor Novello Şarkı Yazarlığı Ödülü kazanır (Stronger Than Me adlı şarkısı ile). İkinci albümünü çıkaracağı sıralar yaptığı açıklamada; her ne kadar ilk albümünü beğeniyor ve kendisiyle gurur duyuyor olsa da bir şansı daha olsa ilk albümündeki bazı şeyleri daha farklı yapmış olacağını söyler. 2006 yılının başlarında çıkardığı ikinci albümü, Back to Black İngiltere albüm listesine 1 numaradan, Billboard 200'e 7 numaradan girer. Amerika'da Billboard 200 listesine ilk 10'dan o ana dek giriş yapmış, ilk İngiliz Kadın Şarkıcı olur, ancak 2 hafta sonra Joss Stone'ın albümünün 2 numaradan Billboard 200 listesine girmesiyle Amy Winehouse'ın A.B.D.'deki listelere en hızlı giriş yapan İngiliz ünvanı elinden girer. Albümden ilk single, Rehab 23 Ekim 2006'da piyasaya sürülür şarkıda Amy'nin önceki menejerlik şirketinin kendisini bir rehabilitasyon merkezine yatırılması konusundaki isteklerini, Amy'nin de bu isteği geri çevirmesi anlatılır. Amy'nin Brit Ödülü kazanmasının ardından albüm, 25 Şubat 2007'de İngiltere'de 1 numaraya yerleşir. Bu albümünün hazırlık çalışmalarıyla alakalı olarak Amy Winehouse şunları söyler: 'Frank adlı albümünden sonra 18 ay boyunca şarkı yazmadım, ama Mark (Ronson, müzik yapımcısı) ile tanıştıktan sonra ikinci albümümü 6 ay içinde hazırladım, o gerçekten oldukça ilham verici biri'. Albümden ikinci şarkı 'You Know I'm No Good' Ocak 2007'de Ghostface Killah rap vokalli, remix haliyle çıkartılır. Nisan ayında da İngiltere'de 3. single Back to Black, 25 numaraya yükselir. 2007 yılında Amy Winehouse MTV Müzik Ödülleri gecesinde sahne almasıyla Rehab adlı şarkısı Amerika'da 10 numaradan 9'a yükselir. 2007 yılı En İyi İngiliz Kadın Şarkıcı Brit Ödülü kazanır. Amy albüm promosyon çalışmalarını sürdürürken, Haziran 2007'de Glastonbury Festivali, Lollapalooza (Chicago), Virgin Müzik Festivali'ne Ağustos 2007'de katılır.

5 Kasım 2007'de İngiltere ve Amerika'da Amy Winehouse'nin 4 yıllık kariyerinin anlatıldığı 50 dakikalık bir dokümanter niteliğinde ,aynı zamanda da 'Addicted', 'Just Friends', 'Cherry', 'Back To Black', 'Wake Up Alone', 'Tears Dry on Their Own', 'He Can Only Hold Her', 'Fuck Me Pumps', 'Some Unholy War', 'Love Is a Losing Game', 'Valerie', 'Hey Little Rich Girl', 'Rehab', 'I'm No Good', 'Me & Mr Jones', 'Monkey Man', 'Outro' adlı şarkılarından oluşan bir DVD piyasaya sürülür. 17 Eylül 2007'de Amy yeni albüm çalışmaları için stüdyoya girer. Ancak Amy Winehouse artık Mark Ronson ile çalışmamaktadır, her ne kadar basında bunun aksi haberler çıkmış olsa da Mark artık birlikte çalışmalarının mümkün olmadığı konusunda açıklama yapar. Amy, Missy Elliott ve Timbaland ile çalışmaktadır. Prince, Amy ile çalışmak istediğini söyler ve George Michael da Amy ile seslendirilmek üzere bir şarkı yazdığını, Amy'nin şimdiye kadar dinlediği en iyi İngiliz kadın şarkıcı ve söz yazarı olduğunu söyler.

Amy'nin şöhret olması birden medyanın dikkatini üzerine çeker. Amy Winehouse 18 Mayıs 2007'de Blake Fielder ile Miami'de evlenir. Bu evlilik çiftin iki yıl önce ayrılmış olmaları sebebiyle hayranlarına hatta ailesine bile sürpriz olur. Çift hakkında alkol ve uyuşturucu haberleri çıkmaya başlar özellikle de Amy'nin uyuşturucu almış olarak sahneye, konserlere çıkıyor olması oldukça fazla medyada yer almaya başlar. Ağustos 2007'de Amy Winehouse ve kocası kısa bir süreliğine rahabilitasyon tedavisi görürler ancak 5 gün içinde klinikten ayrılırlar. Ekim 2007'de Amy ve kocası Norveç'te marihuana bulundurmak sebebiyle tutuklanır 350 pound para cezası ödeyerek kurtulurlar. Yine bu dönemde çift, üzerlerine kan bulaşmış, yara bereler almış olarak Londra sokaklarında fotoğraflanırlar. Bu olayın sebebi de Amy'nin, bir tele-kızla kocasını otel odasında yakalamasının sonucu olarak kendini kesmesidir. Son zamanlarda Winehouse'nin yaşam tarzı ailesi ve yakın çevresi tarafından endişe ile izlenmektedir. Özellikle de Amy'nin kayınvalidesi oğlunun ve gelininin hayatından endişe ettiğini dile getirmiş, ikisinin ayrılamaz bir hale geldiklerini, birinin kendisine zarar vermesi halinde diğerinin de aynını yapacağını söylemiştir. Ayrıca bir çok röpörtajında Amy yeme bozukluğu ve uyuşturucu problemi olduğunu kabul etmiştir.

20 Haziran 2011 akşamı İstanbul Maçka Küçük Çiftlik Park'ta bir konser vereceği açıklanan sanatçının, konser tarihinden 1 gün önce organizayon iptal edildi! Amy Winehouse'un Avrupa turnesi içerisinde son verdiği Belgrad konseri olaylı geçmişti.

Ünlü sanatçı, 23 Temmuz 2011 cumartesi öğleden sonra saat 16 sıralarında İngiltere, Londra'daki evinde ölü bulunmuştur.

Amy Winehouse kimdir? Amy Winehouse öldü mü? Amy Winehouse ne zaman öldü? Amy Winehouse en ünlü şarkısı hangisi? Amy Winehouse'un heykelini nereye diktiler? Amy Winehouse heykelde mi yaşayacak? Ailesi ne dedi? Amy Winehouse heykelini kim yaptı?

Etiketler :