Amatör Spor Haftası kutlamaları

Amatör Spor Haftası kutlamaları

Düzce'de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik, kortej yürüyüşüyle başladı

DÜZCE (AA) - Düzce'de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı.

Cedidiye Camisi önünde toplanan sporcular ve protokol üyeleri, Anıtpark Meydanı'na kadar yürüdü.

Anıtpark Meydanı'nda saygı duruşundu bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Erdoğan Bıyık, spora ve sporcuya ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Bıyık, desteklerin çoğalmasının toplum nezdinde iyiye işaret olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sporun her alanda etkisi olduğunun bilinmesini, sporla uğraşan çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalacağını, sporun ülkenin geleceği olacağını söylüyoruz. Anne-babaların, çocuklara sporu erken yaşta aşılaması gerekiyor. Burada bize düşen, ülkenin geleceği olan çocuklara spor yapma imkanı sağlamak ve gerekli altyapıları oluşturmaktır. Sporla sağlıklı ve huzurlu bir toplum olmaya devam edeceğiz."

Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise gençlerin spora yatkın olduğunu, bunun spor alanlarıyla keşfedilmesi gerektiğini vurguladı.

Dereci, gençlerin projelerle spora teşvik edilmesini sağladıklarını dile getirerek, "Halkımızı düzenli spor aktivitelerine özendirmek, spora yeni başlayan sporculara müsabaka tecrübesi kazandırmak, bu sporcuları halka tanıtmak ve gençlere sporu sevdirmek, onları kökü alışkanlıklara karşı korumak gerekiyor. Ruhen ve bedenen gençlerimizin sağlıklı birey olmalarını sağlamak, vatanını ve milletini seven sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kutlamalar hafta boyunca sürecek.

Amatör Spor Haftası kutlamaları

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :