Altunyaldız'dan Baybağana ziyaret

Altunyaldız'dan Baybağana ziyaret

Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Konya Bölge Birliği Başkanı, aynı zamanda (Selçuklu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı) da olan Mehmet Baybağan'ı ziyaret etti.

Milletvekili Ziya Altunyaldız, Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin son çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra, Kooperatiflerin herhangi bir talepleri veya sorunlarının olup olmadığını sordu.

Başkan Mehmet Baybağan'da Kooperatif aracılığı ile küçük Esnaf ve sanatkârlara kullandırılan Kredi faiz oranlarının uzun zamandan buyana hiç artırılmadığını söyleyerek, şuanda halen yıllık olarak % 4 ile % 5 faiz oranı ile şahıs limiti olarak 150.000.00 TL. ye kadar 5 yıl süreli işletme kredileri verdiklerini söyleyerek, Esnaf ve Sanatkarların finans kapısı olmaya devam ettiklerini ifade etti.

Ancak; Ülke gündeminde son günlerde yaşanan olumsuzluklardan dolayı kendi kesimimizin bu durumlardan ziyadesiyle etkilendiklerini, esnaf ve sanatkârımızın bugünkü piyasa şartlarında önünü göremediklerinden endişeli olmaları sebebiyle, Kooperatif hizmetlerinin zaman zaman aksadığını belirtti. Tek istek ve arzularının tekrar siyasi istikrarın en kısa zamanda gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Konya Bölge Birlik Başkanı Mehmet Baybağan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Altunyaldız'a teşekkür etti.