Altın yatırımcısına bir öneri de Konya'dan geldi

Altın yatırımcısına bir öneri de Konya'dan geldi

İsrail-Hamas Çatışmalarının Etkisiyle Altın Fiyatları Yükselişe Geçti. Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı, 'Altın, Yatırımcılar İçin Güvenli Liman' dedi.

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların etkisiyle altın fiyatlarının yükselişe geçtiği bu günlerde yatırımcılara altını kesinlikle almalarını önerdi. Altının, yatırım dünyasındaki güvenli liman olduğunu vurgulayan Yaşar, altın fiyatlarının yılbaşından sonra 2 bin - 2 bin 500 dolar seviyelerine çıkabileceği tahmininde bulundu.

Yaşar, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların altın fiyatları üzerindeki etkisine dikkat çekerek, altının son geçtiğimiz haftalarda rekor kırdığını belirtti. Ons fiyatının bin 846 doların üzerine çıkmasıyla birlikte, altına olan talebin arttığını ifade ediyor. Ayrıca, dolar fiyatlarında yaşanan yükselişin altın fiyatlarını da etkilediğini dile getirdi.

Altın, Savaşların ve Dalgalı Ekonomik Dönemlerin Güvencesi Olmaya Devam Ediyor

Altın, uzun vadeli bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Yaşar, altının tarih boyunca güvenilir bir liman olarak görüldüğünü ve ekonomik belirsizlikler ve savaş dönemlerinde diğer para birimlerinin değer kaybettiği durumlarda altının değerini koruduğunu belirtti. Bu nedenle, altının yatırım portföylerinde en az yüzde 40 payda olması gerektiğini önerdi.

Son bir yıl içinde ev ve araba fiyatlarının altına göre yükseldiğini söyleyen Yaşar, altının dengeyi sağlayacağını ve değer kazanmaya devam edeceğine inandığını ifade etti. Güncel fiyatlar hakkında bilgi veren Yaşar, ons altının 1846 dolar civarında olduğunu, çeyrek altının 2 bin 915, yarım altının 5 bin 830, tekli altının 11 bin 625, Ata altının ise 11 bin 940, 22 ayar bileziğin ise bin 670 liradan satıldığını paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.