Altın piyasasında son durum ne? Seyir hangi yönde olacak?

Altın piyasasında son durum ne? Seyir hangi yönde olacak?

Amerikan Merkez Bankası'nın erken faiz indirimi beklentilerinin azalması altının ons fiyatında gerilemeye sebep oldu.

Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) erken faiz indirimi beklentilerinin azalması, altının ons fiyatında gerilemeye neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, son FED toplantısında 2024 yılı içinde faiz indirimine gidilebileceği mesajının verilmesiyle birlikte piyasada oluşan iyimserlik havasının, Dolar endeksinde geri çekilme ve ons altında yükselişe sebep olduğunu belirtti.

Tufaner, "Piyasada satış baskısının artmasına neden olan gelişmeler arasında, bazı FED yetkililerinin erken faiz indirimi mesajını geri çekmesi ve beklentilerin azalması bulunuyor. Bu durum, dolar endeksinde yükselişi beraberinde getirdi. Dolar endeksinin artışı, tüm piyasalarda satış baskısını tetikledi. Ayrıca, ABD 10 yıllık tahvil getirisindeki artış, ons altının bir miktar gerilemesine yol açtı" şeklinde konuştu.

Tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin etkisiyle Amerikan Merkez Bankası'nın faiz indirimine yönelik beklentilerin azaldığını vurgulayan Tufaner, "Kısa vadede gerilemeler yaşansa da önümüzdeki süreçte ons altının yükselen hareketine devam edeceğini düşünüyorum. Gram altın tarafında ise büyük bir fiyat değişikliği olmadı. Dolar/TL'deki artışın ons kaybını telafi etmesinin etkili olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Altın fiyatlarındaki bu gelişmeler, yatırımcıları kısa vadeli dalgalanmalara karşı uyarırken, uzun vadeli perspektifte ons altında olumlu bir seyir öngörülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.