Altın fiyatları yükselişe geçti

Altın fiyatları yükselişe geçti

Altın fiyatları, artan jeopolitik riskler sonrasında yatırımcıların güvenli liman talebinin artmasıyla yeniden yükselişe geçti. Gram altın ise dolar kuru ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişten destek buldu.

Altın fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin jeopolitik riskleri artırması ve güvenli limana olan talebin artmasıyla toparladı. Gram altın ise küresel altın fiyatları ve Dolar/TL ’deki yükselişle 800 TL sınırında.

Ons altın, geçen haftaya 1.791 dolar seviyesinde başladıktan sonra iniş çıkışlara rağmen haftayı 1.808 dolar seviyesinde kapatmıştı. Yeni haftaya da hafif bir yükselişle başlayan değerli metal, salı günü kazançlarını artırarak 1.821 dolar civarında bulunuyor.

GRAM ALTIN FİYATI

Gram altın, geçen hafta 766 TL’ye kadar geriledikten sonra kademeli bir yükselişle 792 TL’ye kadar tırmanmıştı. Geçen haftayı 788 TL civarında kapatan gram altın, küresel altın fiyatları ve dolar kurundaki yükselişle 797 TL seviyesinde bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.