Altın fiyatları pik yaptı: Uzmanlardan 'vakit kaybetmeyin' uyarısı

Altın fiyatları pik yaptı: Uzmanlardan 'vakit kaybetmeyin' uyarısı

Ekonomist Atilla Yeşilada, altın fiyatlarının yükselişinin sona yaklaştığını ve yatırımcıların kar satışlarını düşünmesi gerektiğini söyledi.

2024 yılına hızlı bir giriş yapan altın, yatırımcısına en yüksek getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu. Gram altın fiyatı yılbaşından bu yana yaklaşık %30 arttı.

Ancak ekonomist Atilla Yeşilada, altın fiyatlarının yükselişinin sona yaklaştığını ve yatırımcıların kar satışlarını düşünmesi gerektiğini söyledi.

Yeşilada, altın fiyatlarındaki yükselişin en önemli nedeninin merkez bankalarının altın rezervlerini artırması olduğunu belirtti. Yeşilada, "Bütün büyük merkez bankaları artık dolar yerine altın tutmaya başladı." dedi.

Yeşilada, Bitcoin'deki son yükselişin de altın fiyatlarını yukarı yönlü etkilediğini ancak BTC'de bir düzeltme beklediğini söyledi. Yeşilada, "Uzmanlardan okuduğum kadarıyla altına geçişi ve 55 bin puana kadar geri çekilmeyi bekliyorlar." dedi.

Yeşilada, ons altın fiyatının sene sonu en iyimser tahminin 2200 dolar olduğunu ve bu hedefe ulaşıldığını söyledi. Yeşilada, "Altın tarafında artık çok fazla vakit kaybetmem." dedi.

Altın Uzmanı İslam Memiş ise farklı bir görüş dile getirdi. Memiş, gram altın fiyatının 3 ay sonra 2700 TL'ye ulaşacağını söyledi. Memiş, "Altın uzun vadede kaybettirmez. Altın son 20 yıldır kaybettirmeyen tek yatırım aracı." dedi.

Yatırımcılar, altın fiyatlarındaki son gelişmeler ışığında kar satışlarını düşünüp düşünmeme konusunda kararsız. Uzmanların görüşleri ve piyasadaki gelişmeleri takip ederek yatırım kararlarını vermeleri tavsiye edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.