Altın fiyatları 16:30'u bekliyor

Altın fiyatları 16:30'u bekliyor

Küresel ekonomideki enflasyon krizinin etkisi her geçen gün artmaya devam ediyor. ABD enflasyonu ise sarı maden altın fiyatları için büyük önem arz ediyor.

Altın fiyatları son dönemde ABD'de meydana gelen ekonomik gelişmelerden etkilenmeye devam ediyor. Tüm dünyada yükselen enflasyondan ziyade ABD'deki enflasyonun yükselişe geçmesi altın fiyatları için kritik bir durum oluşturmaya başladı.

ABD Merkez Bankası Fed, enflasyonu dizginlemek için faizi artırmayı planlıyor. Enflasyonun hızlı yükselişi karşısında faiz artırımı tarihini ön plana çekmeyi düşünen Fed, piyasalarda tedirginliğe neden oluyor.

Fed'in tahvil alımlarını azaltmayı devam ettirmesi ve faiz artırımına gitme hamlesinde bulunma ihtimali altın fiyatlarında güç kaybı yaratıyor.

Bir süredir 1780,1800 dolar bandına sıkışan ons altın ABD'den gelecek olan enflasyon verisi ile yön bulmaya çalışacak. Kritik veri bugün TSİ 16:30'da açıklanacak.

ENFLASYON ARTARSA FAİZ ARTIRIMI İHTİMALİ DE ARTACAK

ABD'de TÜFE Ekim ayında yıllık yüzde 6.2 olmuştu. Aylık bazda ise yüzde 0.9 oranında artış yaşamıştı. Kasım ayı enflasyonunda yıllık beklenti yüzde 6.8'e çıkarken, aylıkta yüzde 0.7 oranında yükseliş bekleniyor. Enflasyonun bu denli hızlı arttığı ortamda Fed'in gecikmeden faiz artırımı hamlesinde bulunma ihtimali de yükseliyor.

ONS ALTIN DAR BANDA SIKIŞTI

Ons altın fiyatları küresel gelişmeler ışığında kırılgan seyrini sürdürüyor. Ons altın 1780 dolar ile 1800 dolar arasında işlemlerine devam ediyor. Güne 1775 dolardan başlayan ons altın gün içinde en düşük 1774 dolar, en yüksek de 1779 dolar seviyesini gördü. Saat 07:54 itibarıyla ons altın 1778 dolar seviyesinde bulunuyor.

HÜRRİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.