Altay: Daha çok çalışacak, daha fazla üreteceğiz

Altay: Daha çok çalışacak, daha fazla üreteceğiz

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Selçuklu Belediyesi hem mali açıdan hem de personel yapısı olarak ayaklarını yere sağlam basan ve önündeki hedeflere hızla koşan bir niteliğe kavuştu” dedi

Yeni dönemle birlikte beklentinin ve sorumlulukların daha da arttığını ifade eden Başkan Altay, “Bu dönem daha hızlı koşacağız, daha çok çalışacağız ve daha çok üreteceğiz. Çıraklık dönemi sona erdi artık kalfalık dönemindeyiz” dedi.

 Başkan Altay, konuşmasında İslam Coğrafyası’nda meydana gelen gelişmeleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendirdi. Altay, “Sorumluluğumuz sadece Selçuklu’da  değil, öncelikle kardeş şehirlerimize sonra da dünyadaki tüm mazlumlara ve mağdur milletlere karşı sorumluyuz” dedi.

 Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye personeli ile bayramlaştı. Sabah erken saatlerde Fen İşleri, Park Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü personeli ile bayramlaşan Başkan Altay, daha sonra sosyal tesislerde memur personelle bayramlaştı. Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürlerinin de hazır bulunduğu bayramlaşma programında konuşan Başkan Altay, başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle personele teşekkür ederek, tüm çalışanların ve ailelerinin bayramını kutladı.

 TEMİZLİK HİZMETLERİNDE HEP ÖNCÜ OLDUK

İlk olarak belediye tesislerinde düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Başkan Altay, “Bizler bayram yaparken sizler çalıştınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Selçuklu halkının bayramı rahat geçirmesi için Arefe gününden başlayarak yoğun bir tempo içerisinde Selçuklu’yu bayrama hazır hale getirdik ve bayram süresince de temizlik hizmetleriyle Selçuklu’nun bayramı en iyi şekilde yaşaması için gayret gösterdik. Selçuklu Belediyesi özellikle temizlik hizmetlerinde hep öncü oldu. Bugün Konya sınırları içinde bir değişim oluyorsa Selçuklu bunun hep başlangıcında oldu ve önemli hizmetler yürütüldü. İlçemizin nüfusu 5 yılda 100 bin artmasına rağmen temizlik standardımızı devamlı arttıran ama bu manada harcamalarını belirli bir noktada sabit tutmaya çalışan bir anlayışla yürütüyoruz. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

 SİZLER İÇİN NİTELİKLİ YENİ BİNA İNŞA EDECEĞİZ

Belediyenin vatandaşa yönelik hizmetlerinde standardı arttırırken, çalışanlarımıza yönelik iyileştirmeler yapmaya gayet ediyoruz diyen Başkan Altay “İnşallah temizlik hizmetleri ile ilgili de önemli bir proje hayata geçmiş olacak. Bu binayı yıkıyoruz.Sizin daha rahat edeceğiniz içinde soyunma odalarının daha düzenli olduğu, duşlarının olduğu ve herkesin soyunma dolabı standardının arttığı yeni bina inşa edeceğiz. Hizmetler sizler için daha uygun hale getirilmiş olacak. Şuna inanıyoruz ki çalışanımız ne kadar rahat eder, huzurlu ve mutlu olursa hizmet ederken de o kadar huzurlu, mutlu ve iyi bir hizmet yürütecektir. Bunun için personelimizle ilgili iyileştirmeler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 YENİ DÖNEME HALKIMIZIN DESTEĞİ İLE GİRDİK

Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerde düzenlenen bayramlaşma programında da personelle bayramlaşan Başkan Altay burada yaptığı konuşmada,“Ramazan Ayı’ndan sonra da Ramazan Bayramını da hep birlikte idrak ettik. İnşallah kurtuluşumuza vesile olmuştur. İnşallah niyazımız odur ki sağlık ve sıhhat içinde bu aylara tekrar kavuşuruz. Aslında bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Yeni dönemin ilk bayramlaşma programı. Her ne kadar hizmetler devam etse yeni dönem açısından bir kesintiye uğramasak da yeni bir başlangıç zamanındayız. Çünkü yerel seçimlerin hemen sonrasındayız ve çok şükür ki 5 yıl boyunca yapmış olduğumuz hizmetler vatandaş tarafından değerlendirildi ve artarak ve çok yüksek oranda bir estekle yeniden seçildik. Bu tabi sorumluluğumuzu arttırıyor. Selçuklu 5 yılda 100 bin yeni insanın yeniden yaşamaya başladığı Türkiye’nin en büyük metropollerinden birisi. Bu dönemde çok temel bir değişiklikle seçimlere girdik. Yeni büyükşehir yasası belki bizim açımızdan katılan nüfusun çok olmadığı ama alanın çok arttığı bir dönem. İnşallah yeni bağlanan beldelerimiz, köylerimiz de Selçuklu standardına kısa dönemde kavuşturulmuş olacağız. Tüm ilçeler merkez ilçe standardına kavuşacak. Böylece Konya bir bütün olarak hep birlikte kalkınacak, gelişecek ve büyüyecek” dedi.

 “YENİ DÖNEMDE YENİ HİZMETLER SUNACAĞIZ”

5 yılda Selçuklu’ya önemli hizmetler kazandırdıklarını ve bu başarı da personelin önemli bir paya sahip olduğunu ifade eden Başkan Altay,“ Birçok alanda yenilikler ve birçok hizmetlerin revize edildiği ama genelde memnuniyetin olduğu bir dönem oldu. Bu dönem ilçemizde altyapı eksiklerinin tamamlandığı ve birçok vizyon projenin hayata geçirildiği bir dönem oldu. Bunlardan bazıları tamamlandı ve halkımız tarafından kullanılıyor. Bir kısmının inşaatı devam ediyor. Hepsinde sizin emeğiniz ve katkınız var. Ama Hazreti Mevlana’nın söylediği gibi “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım.” Bu 5 yılda da inşallah hep birlikte yeni şeyler söyleyeceğiz. Standart çok yükseldi, beklentiler çok arttı. Ama yapılacak daha çok iş var. Hem halkımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak, güzelleştirecek ve standardını arttıracak işler yaparken ilçemizin marka değerine katkı sağlayacak işler yapmaya da devam edeceğiz. Bu bir ekip işi ve biz bu ekip ruhunu yakaladığımıza inanıyorum. İnşallah bundan sonra birlikteliğimiz, birbirimize olan sevgimiz, saygımız artarak devam edecektir. Hem mali açıdan hem de personel yapısı olarak da Selçuklu Belediyesi artık ayaklarını yere sağlam basan ve önündeki hedeflere hızla koşan bir niteliğe kavuştu. Birçok arkadaşımız yeni dönemde ekibimize dahil oldular. Eski arkadaşlarımız kendilerini yenilediler. Hizmet anlayışımızı geliştirdik ve bu dönemde de inşallah Selçuklu’ya önemli hizmetleri hep birlikte yürüteceğiz ama burada hep birlikte daha çok gayret etmemiz gerekiyor” dedi.

 DÜNYA MAZLUMLARININ BİZDEN BEKLENTİSİ VAR

İslam coğrafyasında yaşanan zulme de değinen Başkan Altay, “Bizler bu güzellikleri paylaşırken bölge coğrafyamızda önemli sorunlar var. Hepimiz bayramı idrak ettik ama bir buruklukla bir hüzünle bu bayram geçti. Çünkü kardeş şehirlerimizde önemli sorunlar var. Özellikle Filistin’de Beyt Hanun biliyorsunuz bizim kardeş şehrimiz, Suriye’de Hama kardeş şehrimiz, buradaki kardeşlerimiz büyük bir acı içerisinde. Belediye olarak sadece Selçuklu’da hizmetler yürütmüyoruz. Kardeş şehirlerimizde de önemli hizmetler yaptık. Saraybosna’da ecdad yadigarı mevlevihanenin yeniden yapılması, yine Filistin Beyt Hanun’da Refah sınır kapısından resmi olarak geçen ilk insani yardım malzemesinin Filistin’e ulaştırılması. Ama maalesef bu dönemde çok hizmet etme şansımız olmadı. Çünkü baştan itibaren bir karışıklık vardı. Şu anda yine Tunus’ta bulunan kardeş şehrimiz ile ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Bunları niye anlatıyorum, bizim güçlü olmamız gerekiyor. Kendi içindeki sorunları aşmış, sadece kendisi için çalışan değil tüm dünyadaki insanların beklentisi olan bir ülke olarak, ülkenin en güçlü kurumlarından birisi olarak hem buradaki işlerimizi derleyip toparlarken, buradaki hizmetleri eksiksiz yaparken bir taraftan da yurt dışındaki kardeşlerimizin hem ülkemizden beklentilerini karşılamak hem de onların yaşam standardını Türkiye’de ki insanların standardına ulaştırmak için hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Onun için çok çalışmalı, çok gayret etmeliyiz. Sorumluluğumuz sadece Selçuklu alanında değil öncelikle kardeş şehirlerimize sonran da aslında dünyadaki tüm mazlumlara tüm mağdur milletlere. Çünkü onların bizlerden beklentisi var. O beklentileri karşılarken buradaki hizmetlerinde eksik kalmasını asla istemeyiz. Onun için biz buradaki işleri mutlaka yapmalıyız ama yurt dışında da önemli projeler yürütmeye devam etmeliyiz. Bunun için güçlü bir kuruma ihtiyacımız var, bunu yapmak için iyi bir insan kaynağına ve iyi bir mali yapıya ihtiyacımız var. Bunların hepsi kurumumuzda mevcut, inşallah artarak da devam edecektir. Çünkü hem mali yapımızı güçlendirmek hem de insan kaynağımızı geliştirmek için ciddi yatırımlar ciddi işler yapıyoruz. Bu dönemde de bunları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 GELECEĞE GÜÇLÜ ADIMLARLA DEVAM EDECEĞİZ

10 Ağustos’ da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan Başkan Altay, “Ülkemizde bu süreç devam ederken önemli bir sürecinde başlangıcındayız. 10 Ağustos’ta biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı

seçimleri var. Halkımız ilk defa cumhurbaşkanını, reis-i cumhuru, halkın reisini sandıkta seçecek. Sizlerden de ricam şudur ki herkes bu süreçte sandığa giderek oyunu kullanmalı, bunu ihmal etmemeli. Bu yeni bir Türkiye’nin başlangıcı olacak. Bu konuda halkımızın göstereceği duyarlılık ve katılım çok önemli.  Ben bu konuda sizlerin ve tüm halkımızın gereğini yapacağına inanıyorum. Türkiye bu işi de sorunsuz bir şekilde halledecek ve geleceğe güçlü adımlarla devam edeceğiz” dedi.

 DAHA HIZLI KOŞACAĞIZ, DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ

Başkan Altay, “Bölgemizde görünen o ki güçlü olmazsak ayakta kalma şansımız yok. Onun için gayretimiz artarak, çalışmamız artarak devam edecek. Seçim sürecinde söylemiştik, burada da tekrar ediyoruz, aynı azim ve kararlılıkla hizmetlerimiz artarak, Selçuklu halkının daha müreffeh bir şekilde yaşaması için devam edecek. Bu konuda hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Bu dönem daha hızlı koşacağız, daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Tabiri caizse çıraklık dönemi sona erdi kalfalık dönemindeyiz. Artık kurumsal yapımız oturmuş durumda ve hep birlikte bunu da başaracağız bundan hiçbir endişem, şüphem yok.  Bu ekibin bütün personeli önemli, hiçbirisi diğerinden daha önemli bir iş yapmıyor. Hepimizin yaptığı iş birbirinden önemli ve kıymetli. Bu manada hepinizden daha fazla gayret daha fazla çaba göstermenizi rica ediyorum” dedi.

 Başkan Altay, “Tekrar hem yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ediyor, geçmiş Ramazan Bayramınızı kutluyorum ve bir dua ile sözlerimi sonlandırıyorum. Rabbim bu aylara, bu günlere sevdiklerimizle birlikte, mesai arkadaşlarımızla birlikte tekrar kavuştursun. Mutluluğumuz, başarımız hiçbir zaman eksik olmasın” dedi.