Alper Tan: "HDP'nin foyası ortaya çıkınca Kürtler şaşırmasın"

Alper Tan: "HDP'nin foyası ortaya çıkınca Kürtler şaşırmasın"

Kanal A Genel Yayın yönetmeni Alper Tan, HDP'nin Paralel Yapı ile benzerliğini açıkladı ve "HDP'nin foyası ortaya çıkınca Kürtler şaşırmasın" dedi. Tan, ayrıca Almanya buluşmasında Davutoğlu'nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen 'Sivil Düşünce' programında Alper Tan, Seçim vaatleri, HDP, çözüm süreci ve Paralel Yapı üzerinde önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Tan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

"Almanya, 17 Aralık ve Gezi olayları arasında bir bağ olduğu ortaya çıkıyor"

"O kupürleri gördükten sonra bir kere daha teyit edilmiş oldu. THY'nin gelişmesinden, Türkiye'de havacılığın gelişmesinden, hava taşımacılığının ön plana çıkmasından Alam hükümeti son derece rahatsız. Çünkü Lufthansa gibi Alman şirketleri geri plana düşmüş olacaklar. Türkiye uluslararası hava taşımacılığı bakımından toplama ve dağılma merkezi haline gelmiş olacak özellikle İstanbul. Böyle olması İstanbul'un turizm ve ticaret merkezi haline gelmesini de ön plana çıkarmış oluyor. Ticaretin Almanya'dan İstanbul'a doğru kayması... Çünkü bu bir çok açıdan önemli.

Şimdi yanlış şeyler söylemek istemem ama hava taşımacılığını daha da ucuzlatan bir şey. Batı'dan Doğu'ya, Doğu'dan Batı'ya yapılan seyahatlerde İstanbul merkez olacak. Buradan şuraya girmek istiyorum. 25 Aralık 2013 operasyonunu yapanlar. Kime operasyon yapıyorlardı? Üçüncü hava alanını yapan konsorsiyuma, üçüncü köprüyü ve santralleri yapan konsorsiyuma... Gezi hareketi ise aynı talepleri barındırıyordu. Dolayısıyla Almanya, 17 Aralık ve Gezi olayları arasında bir bağ olduğu ortaya çıkıyor."

"Sırrı Süreyya Önder akıl tutulması mı yaşıyor yoksa..."

"İmralı heyetinde herkes değişti, Sırrı Süreyya Önder değişmedi. Şimdi bu mesajları Kandil'e ve HDP'ye taşıyan Sırrı Süreyya Önder, çözüm süreci bitti diyor. Zafer işareti yapıyor. Sizin zaferiniz çözüm sürecini bitirmek midir? Ne demiş? Çözüm süreci Erdoğan ve AKP'nin iktidar hesaplarına kurban edildi. Gerçekten bu nasıl bir ruh halidir? Demek ki sen başından beri çözüm sürecinin olmaması için uğraşıyormuşsun. Demek ki sen Gezi olaylarına çözüm sürecini bozmak için katılmışsın. Bu bir aldatmaktır. Kürtleri aldatmaktır. Öcalan'ın 2014 ve 2015 Nevruzlarındaki mektuplarını okuyan adam Sırrı Süreyya Önder değil miydi? O zaman sen rol yapıyorsun. Öcalan çağrı yapıyor silah bırakın diyor. O mektubu sen okuyorsun. Ama çözüm süreci 'bitti' deyip zafer işareti yapıyorsun. Cumhuriyet Gazetesi üzerinden Kürtlere mesaj veriyorsun. Bu bir akıl tutulması mıdır? Yoksa içindeki duyguların dışa vurumu mudur?"

"HDP halkların değerlerine saygı duyacak"

"Kobani'de IŞİD'in baskısından kaçan 200 bine yakın Kürde Türkiye kucak açtı. Her türlü imkanı seferber etti. Ama HDP Kobani'deki Kürtlere kucak açan devlete savaş açıyor. Devlete savaş açarken kendi komşusu olan Kürtlere de savaş açıyor. Mesela HÜDA-PAR'lı Kürtleri katlettiler. Yasin Börü olayı böyle. Çatılardan atıp üzerlerinden araba ile geçtiler.

Mardin'de IŞİD'ci  diye sakallı bir Arap vatandaşını öldürdüler. Şimdi Taksim'i Mescid-i Aksa ile kıyaslayan bir anlayış var. Halbuki adı Selahattin Kudüs'ü Müslümanlara bağışlayan adam. Abisinin adı ne Nurettin. O nereden geliyor. Nurettin Zengi'den geliyor. Ama sen Kudüs'ü Yahudilerin malı olarak açıklama yapıyorsun. Van'daki olaylar ise tuzu biberi oldu. Şimdi sen Halkların Demokrasisi Partisi diyorsun. O zaman o halkların değerlerine saygı duyacaksın."

"Başbakan Davutoğlu,"Onun söyledikleri açık" dedi"

"Dün Almanya'da Başbakan Davutoğlu ile çözüm süreci bitmiştir ve 'süreç bitmiştir büyük bir savaş başlayacak ' açıklamaları konuşulurken ben kendisine Öcalan nerede duruyor? diye sordum. "Başbakan biz sonuca bakarız ama onun söyledikleri açık" dedi. Yani ben şunu anladım. Öcalan hala farklı bir yerde duruyor. Yani bu HDP'nin izlediği siyaseti Öcalan'ın benimsediğini zannetmiyorum ben. Ben Başbakan'ın sözlerinden de bunu anladım."

"HDP'nin foyası da Paralel Yapı gibi ortaya çıkınca Kürtler şaşırmasın"

"Nasıl ki Türkiye 40 seneye yakın bir süre Gülen Hareketini mütedeyyin bir cemaat olarak, hayır, hasenat, hizmet, okul, eğitim, burs, yardım noktalarında düşündü ve anladı. Bağrına bastı, destekledi arkasında durdu. "İşte Türkiye'yi içeride ve dışarıda temsil ediyorlar. İstiklal Marşımızı okutuyorlar" dediler ve benimsediler. Sonra da ne çıktı? Bu yapının NATO'nun ve Gladio yapılanmalarının bir unsuru olarak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Nerelere hizmet ettiği ortaya çıktı. Aynı şeyin HDP yönetimi açısından da ortaya çıktığında Kürtlerin şaşırmaması lazım."

kanalahaber.com

Etiketler :