Almanya'da Noel pazarına tır ile saldırı yapılması

Almanya'da Noel pazarına tır ile saldırı yapılması

Polis, saldırının ardından AfD Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başkanı Pretzell’in Twitter hesabından paylaştığı Merkel karşıtı mesajı ceza kapsamına girip girmeyeceğini inceleyecek

BERLİN (AA) – Almanya'nın başkenti Berlin'de bir Noel pazarına yapılan saldırının arından aşırı sağcı "Almanya için Alternatif" (AfD) partisinin Kuzey-Ren Vestfalya Eyalet Teşkilatı Başkanı Marcus Pretzell'in Twitter hesabından paylaştığı Merkel karşıtı mesajı, Münih polisinin inceleyeceği bildirildi.

Pretzell, saldırının arka planının henüz daha ortaya çıkmadan "Bunlar Merkel’in ölüleridir" mesajını paylaştıktan sonra başka bir Twitter kullanıcısı Münih polisinin sosyal medya hesabını etiketleyerek, "Bu paylaşımla suç işlemiyor musunuz? Bayan Merkel"e karşı iftira atarak aşağılama? Yanlış mı görüyorum @PolizeiMuenchen" mesajını attı.

Münih polisi de resmi hesaptan, bu bildirimden dolayı teşekkür ederek, bu paylaşımın ceza kapsamına girip girmeyeceğini inceleneceği mesajını paylaştı.

Alman basınıda polisin, Pretzell'in paylaşımını Ceza Yasası’nın iftira atarak aşağılamayı düzenleyen 186. veya sadece iftirayı ceza kapsamına alan 187. maddesine göre değerlendirilebileceği, Münih polisinin bu konuda bir sonuç almasının beklenmesi gerektiği kaydedildi.

Berlin'de pazartesi akşamı bir tırın Noel pazarına girmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 18'i ağır 48 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :