Almanya'da Ekonomik Güven Endeksi şubatta sert düştü

Almanya'da Ekonomik Güven Endeksi şubatta sert düştü

Almanya'da, ocak ayında 10,2 puan olan ZEW Ekonomik Güven Endeksi şubatta 1 puana geriledi- ZEW Uluslararası Finans ve Finansal Yönetim Bölümü Başkanı Steffen:- "Dünya ekonomisinde giderek kötüleşen yavaşlama ve düşen petrol fiyatlarının belirsiz sonuçlar

FRANKFURT (AA) - Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da şubat ayında önceki oranla 9,2 puan azalarak 1 puana düştü.

ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Endeksi, Almanya'da şubatta bir önceki aya kıyasla 9,2 puan azaldı.

Endeks, ocak ayında 10,2 puan iken şubat ayında 1 puan seviyesine indi. Üst üste iki ay gerileyen endeksin şubatta 0 puana düşmesi bekleniyordu.

Almanya'da şubat ayı Cari Durum Endeksi de azalış kaydetti. Bir önceki ay 59,7 olan söz konusu endeks, şubatta 7,4 puan azalarak 52,3 puana indi.

Avro Bölgesi ZEW Ekonomik Güven Endeksi de bu dönemde 9,1 puanlık azalışla 22,7'den 13,6 puana geriledi.


- "Dünya ekonomisindeki yavaşlama ve petrol fiyatları endekse baskı yaptı"


ZEW Uluslararası Finans ve Finansal Yönetim Bölümü Başkanı Prof. Sascha Steffen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, dünya ekonomisindeki küresel gelişmelerin ZEW endeksini etkilediğini belirtti.

Steffen, "Dünya ekonomisinde giderek kötüleşen yavaşlama ve düşen petrol fiyatlarının belirsiz sonuçları, ZEW endeksine büyük bir baskı yaptı. Bu gelişmeler ışığında, artan kredi temerrüt riski Avrupa, Japonya ve ABD'deki birçok bankada hisse senedi ve tahvil fiyatlarında çöküşe neden oldu" görüşünü de paylaştı.

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan ve kar amacı gütmeyen ZEW, başta Almanya olmak üzere Avrupa ekonomisine ilişkin anket ve araştırmalar yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :