Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel:

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel:

"AB’nin ortak çıkarı Türkiye’nin daha fazla doğuya doğru gitmemesini sağlamaktır. Bu da birlikte, gerilimin düşürülmesinden yana olmamızın bir sebebidir"

BERLİN (AA) - Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’nin daha fazla doğuya doğru gitmemesini sağlamanın AB’nin ortak çıkarı olduğunu söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ile Bürksel’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gabriel, Türk vatandaşlarının büyük bir bölümünün bulunmasından dolayı Almanya'nın Türk partilerinin seçim kampanyalarının yapıldığı bir hedef ülke olduğunu bildirdi.

Gabriel, Türkiye ve NATO ilişkilerini de değerlendirirken, "NATO ve AB'nin ortak çıkarı Türkiye’nin daha fazla doğuya doğru gitmemesini sağlamaktır. Bu da birlike gerilimin düşürülmesinden yana olmamızın bir sebebidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da bir çok kez konuşma yaptığını hatırlatan Gabriel, etkinliklerde iç politikadaki gerilimlerin Almanya’ya ihraç edilmemesini istedi.

Gabriel, Türk siyasetçilerin Türkiye'de seçme hakkı olan ancak yurt dışında yaşayan vatandaşlara hitap etmelerinin de normal olduğunu ifade etti.

AB'nin bu konuda ortak bir tutum sergilenmesinin gerekli olup olmadığına ilişkin bir soruya Gabriel, “Türkiye ile AB arasında mantıklı ilişkiler her zaman iyidir." yanıtını verdi.

Savunma Bakanı Leyen de AB içinde ortak tutumların sergilenmesinin doğru ve iyi olduğunu belirterek, gerilimin azaltılmasının önemli olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :